LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP™

LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP ÄR TILLBAKA!

Äntligen är LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP™ tillbaka! Hoppningens världscup, som ju grundades i Göteborg 1979, tar nya, starka tag mot säsongen 2022/2023. Longines FEI Jumping World Cup består av 14 ligor världen över där Sverige och Göteborg ingår i den västeuropeiska ligan. Traditionellt är Göteborg sista chansen för ryttarna att plocka poäng till den åtråvärda världscupfinalen. Världscupfinalen 2022/2023 arrangeras i Omaha, USA  4-8 april 2023. 

Bered er på rafflande sport när världens bästa ryttare och hästar gör upp om den prestigefyllda vinsten av Longines FEI Jumping World Cup! 

Western European League 2022/2023

12-16 oktober - Kingsland Oslo Horse Show, Norge
20-23 oktober - Helsinki Horse Show, Finland
26-30 oktober - Equita Lyon, Frankrike
3-6 november - Jumping Verona, Italien
9-13 november - Stuttgart German Masters, Tyskland
24-27 november - Madrid Horse Week, Spanien
2-4 december - La Coruña, Spanien 
14-19 december - London International Horse Show, Storbritannien
26-30 december - Jumping Mechelen, Belgien 
12-15 december - CHI Classics Basel, Schweiz
19-22 januari - Partner Pferd Leipzig, Tyskland
25-29 januari - Jumping Amsterdam, Nederländerna
2-5 februari - Jumping Bordeaux, Frankrike 
22-26 februari - Gothenburg Horse Show, Sverige 

LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP FINAL

4-8 april - Omaha, USA

20220914 - Hoppningens världscupliga, Longines FEI Jumping World Cup, inleds traditionsenligt i Oslo, Norge, i mitten av oktober. Sverige har tre startplatser och nu är det klart vilka ryttare som startar i premiären.

- Det är ett fantastiskt startfält och så roligt att se att världens främsta ryttare tar sig till Oslo Horse Show, säger Morten Aasen, som är tävlingsledare. 

Sverige har tre startplatser i höstens världscupdeltävlingar. Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har egna inbjudningar till världscupen eftersom de ligger på topp-tio på hoppningens världsrankning. Henrik Ankarcron har som svensk förbundskapten ytterligare en startplats att dela ut.

I Oslo blir det Jens Fredricson som får starta och han tar med sig sin VM-häst Markan Cosmopolit (äg: Strömsholms Markententeri/Interbreed AB). Ekipaget hade stora framgångar i förra säsongens världscupliga som de inledde med att ta en tredjeplats i just Oslo. De avslutade dessutom med att bli trea i världscupfinalen i Leipzig i april.

- Det är ett stort intresse kring den svenska startplatsen. Världscupen är helt klart något som ryttarna prioriterar, säger Henrik Ankarcrona.

Henrik von Eckermann är anmäld till Oslo, medan Peder Fredricson ännu inte lagt tävlingsplanen.
- Det är många tävlingar på gång, men Henriks plan ser ut så just nu i alla fall, säger Henrik Ankarcrona.

Oslos tävlingsledare Morten Aasen ser fram emot att se svenskarna på plats.
- Svensk ridsport är brännhet efter framgångarna på VM. Det är otroligt vilken utveckling som skett i Sverige de senaste åren. Vi är glada för svenskarna i startfältet och extra häftigt är det förstås att vi får se delar av VM-laget.  

Förutom de femstjärniga tävlingarna avgörs även klasser på lägre nivå under de två helgerna som Oslo Horse Show pågår. Det ger ryttare som rider från 110-hoppning möjligheten att tävla på en internationell arena.  
- Vi ser fram emot att välkomna många svenska ryttare, på alla nivåer, säger Morten Aasen. 

För den som vill heja fram svenskarna i världscupen och resten av startfältet live i Oslo finns biljetter kvar till världscupen. 
- Det är bara tre timmars bilresa från Göteborg. Vi hoppas på många svenskar i publiken, säger Morten Aasen.