Hoppa till innehåll

ATG Riders League Final

Se hoppningens succéserie avgöras på Scandinavium

Den populära tävlingen med fartfyllda heat och stora prispengar!

Årets upplaga av ATG Riders League kommer att avgöras vid sex deltävlingar med start hos Equine Club West RF på Åbytravet i Mölndal vecka 30. Därefter står Henriksdals RF,  Sundbyholms HCRF, Billdals RK, Horse Event HF på Elmia i Jönköping och Borås FK som arrangörer innan finalen vid Gothenburg Horse Show vecka 8 2024.

- Det känns roligt att vi nu drar igång säsongen och det erbjuds både bra sport och spel på den här serien, säger Camilla Hasselström, Head of External Communication på ATG.

Snabba heat

Tävlingarnas upplägg skiljer sig från vanliga klasser då de avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 1,35 och 1,50. Publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten, som alltid rids på en lördag. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns gott om prispengar att hämta.

Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

- Det är mycket värdefullt att ge fler ryttare chansen att rida i en arena som Scandinavium. Att få vistas bland världsstjärnor i en sådan miljö är betydelsefullt, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning. 

2024 års vinnare av totalfinalen:

1.35: Kajsa Björe & Ballyshan Copa Cabana
1.50: Rolf Göran Bengtsson & Caillan

Övriga Klasser

;

Main Partners

Hööks ATG Mips

Official Partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Media Partners

Mix megapol Ridsport

Official Suppliers

Evidensia djursjukvård Vida Stallströ Chalmers SJ Advania Polaris ChargeNode

Charity Partners