Hoppa till innehåll
Gymkhana ponny med ryttare som samlar ringar från pinnar.

Helgens första finaler avgörs

Under förmiddagen rids spännande ungdoms- och unghästklasser med landets absolut mest lovande talanger som alla kämpat för att ta sig till Scandinavium under hösten och vintern. På kvällen blir det förstklassiga dressyruppvisningar när den näst sista deltävlingen av den västeuropeiska ligan av i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ avgörs. Vi kan förvänta oss gåshud och hög WOW-faktor när ryttarna lotsar sina hästar genom egenkomponerade program till häftig musik i denna FEI World Cup Dressage™ Grand Prix Kür. Kvällspasset avslutas med en riktig publikfavorit - Gothenburg Trophy!

Lördag dagpass från 09.00

09.00 - Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar - omgång 2

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma åldersgrupp. Här får du en inblick i vilka hästar som är på god väg mot den absoluta eliten. Läs mer om Lövsta Future Challenge Unga Hästar här. 

11.00 - Inverkansclinic med Maria Gretzer

Maria Gretzer lotsar oss igenom vad inverkansridning egentligen betyder och till sin hjälp har hon Alexandra Nordenson som vann finalen av Sverigeponnyn 2023.

11.30 - Sverigeponnyn - final

Så är det äntligen dags - Sverigeponnyn ska avgöras! Efter att ha kvalat under höst och vinter har nu de tio bästa ekipagen tagit sig hela vägen till final i Scandinavium. Räkna med nerver, hejjarop och magisk stämning när nästa vinnare ska koras. Ekipagen bedöms enligt bed A:Inverkan. 

12.20 - Show - Agility och Mounted Games

Våra populära och publikfriande shower inleds med en agilityuppvisning där vi får se partnerskapet som finns mellan hund och förare i en fartfylld show. En riktigt publikfavorit där allt kan hända!

Därefter utlovas fartfylld action och spänning på hög nivå när lag från bl.a. Sverige, Wales och England ställs mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games. Här går det undan vill vi lova och publiken är med på noterna för att höja stämningen till taket!

14.00 - Lövsta Future Challenge Dressage International Tour

8 startande U25-ryttare gör upp om den nya, internationella touren som är ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Herning World Cup och Jumping Amsterdam. Läs mer om Lövsta Future Challenge Dressage International Tour här.  

Köp din biljett till lördagens dagpass här. 

Lördag kvällspass från 17.00

17.00 - FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix Kür
FEI Grand Prix Freestyle

I denna avgörande Kür rider världscupryttarna ett egen­komponerat program till musik och ekipagen får verkligen lov att glänsa och visa upp sina främsta kvalitéer. Njut av dansande ekipage i absolut världsklass.

20.30 - Hall of Fame

Gothenburg Horse Show's Hall of Fame ska delas ut till en av våra mest betydelsefulla hoppryttare genom tiderna. Gåshud utlovas...

21.00 - Gothenburg Trophy 

Äntligen dags för vår klassiska publikfavorit Gothenburg Trophy! Vänta dig spänning och dramatik till sista ryttaren ridit, för här går verkligen alla för segern. Stämningen i arenan är magisk och läktarna fullständigt lyfter för varje felfri runda. En prestigefylld klass som några av världens bästa ryttare har vunnit genom åren.  Först rids en grundomgång och de felfria ekipagen gör sedan upp i en spännande omhoppning.

Njut av god mat i Pouls Restaurang

En nyhet för i år är att vi erbjuder dig som besöker Gothenburg Horse Show möjlighet att äta i Pouls Restaurang i Scandinavium! Här hittar du en oas där du under evenemanget kan njuta av god mat i lugn och ro.

Boka din lunch här.

Boka din middag här.

After Ride - Gothia Towers

Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers. Läs mer här.

Köp din biljett till lördagens kvällspass här. 

Övriga dagar

;

Main Partners

Volkswagen Hööks ATG Mips

Official Partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Media Partners

Mix megapol Ridsport

Official Suppliers

Evidensia djursjukvård Vida Stallströ Chalmers SJ Advania Polaris ChargeNode

Charity Partners