Fullmatat program under 2020 års Hästföretagarforum

Den elfte upplagan av Hästföretagarforum den 20 februari i Göteborg bjuder på en spännande blandning av seminarier. Vad sägs om hästunderstödd terapi, hästhotellverksamhet, ett prisbelönt internationellt företag och nestorn av hästföretagande, Maria Gretzer till exempel? Dessutom får publiken veta hur rehab kan bli lönsamt. Bland annat.

- I årets program vill vi lyfta fram bredden av hästnäringen och fokusera på affärsidéer som förväntas öka de kommande åren. Hit hör till exempel horsetech, hästhotellverksamhet, hästterapi och rehab, men också hästutrustning och hållbarhet, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.

Hästföretagarforum är seminariedagen som arrangeras för och med hästföretagare av Gothenburg Horse Show och EuroHorse torsdagen den 20 februari.
I 2020-årsprogram står framför allt hästföretagarna själva på scenen och delar med sig av sina erfarenheter. Seminarierna är också lite längre än tidigare, något som efterfrågats av publiken. Till exempel får vi höra hur Skästa Gård och Louise Haaga resonerat och genomfört en investering i solceller och vad det gett företaget.

- En annan hållbarhetsfråga som var högt upp på agendan för några år sedan var gödselfrågan. Vi tittar på vilka möjligheter det finns att elda upp gödslet, värma hela gården och till och med sälja överskottet, säger Marie Lundmark.

Seminariedagen avslutas och inleds av två riktigt framgångsrika hästentreprenörer med vitt skilda verksamheter; Johanna Ingelsson inleder dagen med att berätta om sin företagsresa med hästutrustningsföretaget Equestrian Stockholm, som idag finns i 26 länder.

Seminariedagen avslutas med att Maria Gretzer, som har drivit hästföretag i hela sitt liv, tar plats på scenen. Det blir mängder med tips för att få lönsamhet och hitta balans i sitt hästföretagande.

Liksom tidigare år ingår kaffe/te och morgonfralla, lunch och eftermiddagsfika i biljetten till Hästföretagarforum, som är avdragsgill för företagare. Men det är inget krav att vara företagare för att delta i seminariedagen – alla är välkomna!

För fullständigt program, se www.hastforetagarforum.se

För mer information, kontakta:

Marie Lundmark, projektledare 0703-138887, marie.lundmark@ellberga.com

ANMÄLAN TILL HÄSTFÖRETAGARFORUM 2020 

 

Om Hästföretagarforum 2020:

Hästföretagarforum är en seminariedag för och med hästföretagare från hela landet. Dagen arrangeras den 20 februari 2020 av Gothenburg Horse Show och EuroHorse på Gothia Towers i Göteborg. Alla som är intresserade av seminarieprogrammet är välkomna till forumet.
Agria och Tidningen Ridsport är huvudsponsorer till årets forum. Videquus och Biotherm Heat är samarbetspartners.