Hoppa till innehåll

Tjejjouren Väst

Tjej kollar på sin telefon.

Tjejjouren Väst i samarbete med Gothenburg Horse Show 

Svensk ridsport är fantastisk. Med en unik organisation av bredd och elit har lilla Sverige lyckats bli en av världens mest framstående ridsportnationer. Dessutom vet vi alla vilket underverk hästar och stallmiljö kan göra för både vår fysiska som psykiska hälsa.

Hästar är friskvård per definition och för de allra flesta är det en självklarhet att ridsporten ska vara en plats där alla kan sig trygga och välkomnade. Tyvärr vet vi dock idag att alla inte gör det och Gothenburg Horse Show väljer därför att inleda ett helt nytt samarbete med Tjejjouren Väst där syftet är att belysa den hjälp som finns att få om du som ung tjej inte vet vem du ska vända dig till.

- Under Gothenburg Horse Show är ungefär 90% av besökarna tjejer eller kvinnor, och av dessa är 20% under 25 år gamla. Vi vet att det som ung tjej kan vara svårt att veta vart man ska vända sig om man känner sig otrygg, och vi vill därför hjälpa till att belysa detta viktiga ämne, säger Matilda Ljungberg, marknadsansvarig för Gothenburg Horse Show. Samarbetet innebär en gemensam kampanj på sociala medier samt att Tjejjouren Väst kommer att finnas på plats under tävlingarna i Scandinavium.

Tjejjouren Väst är en ideell förening som erbjuder nätbaserat stöd och hjälp med jour via chatt, mail och mobilapp till alla som identifierar sig som tjej. Den som söker stöd hos Tjejjouren Väst får vara helt anonym och blir mött helt på sina egna villkor, här kan du prata om allt från nätmobbning, ångest, oro och våld till att få ställa frågor som rör lag och rätt direkt till en advokat.

 - Vi på Tjejjouren Väst är otroligt glada över vårt samarbete med Gothenburg Horse Show och vill samtidigt passa på att sträcka ut handen till föreningslivet, vi erbjuder hjälp och stöttning till ridklubbar som själva vill jobba mer aktivt med frågan, säger Gabriella Thompson Graflund, verksamhetschef på Tjejjouren Väst. Vi kommer att finnas i Scandinaviums foajé under torsdagen och fredagen för den som vill prata mer med oss och om vårt arbete. Där kommer det även att finnas utrymme om det är någon person som vill prata mer enskilt.

Huvudpartners

Agria Volkswagen Hööks ATG Mips

Officiella partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Mediapartners

Mix megapol Ridsport

Officiella leverantörer

Evidensia djursjukvård Docu Ware Vida Stallströ Chalmers SJ Advania