Hoppa till innehåll

Socialt engagemang

Vi tar vårt sociala ansvar på allvar!

Förutom vårt engagemang i miljöfrågan är socialt ansvar ett av de områden vi brinner för mest. Vi tycker det är viktigt att vi använder plattformem som ett av landets mest populära evenemang till att göra skillnad.

Maana

Inför Gothenburg Horse Show 2023 initierades ett nytt samarbete med stödorganisationen Maana, som tidigare gått under namnet Tjejjouren Väst. Maana erbjuder stöd, trygghet, kunskap och verktyg till unga tjejer på deras villkor.

Under Gothenburg Horse Show är ungefär 90% av besökarna tjejer eller kvinnor, och av dessa är 20% under 25 år gamla. Vi vet att det som ung tjej kan vara svårt att veta vart man ska vända sig om man vill ha stöd eller hjälp, och vi vill därför hjälpa till att belysa Maanas arbete.

Till Maanas hemsida.

Samarbete med Drottning Silvias barnsjukhus

Vi vet att ridsport är en stor glädjekälla för många barn och ungdomar, och i samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus bjuder vi därför in barn och ungdomar att tillsammans med sina familjer njuta av torsdagens familjedag.

För de som inte har möjlighet att ta sig till Scandinavium så gör vi tillsammans med Agria besök på sjukhuset med maskotponnyn Anton, något som varit väldigt uppskattat hos barnen och deras familjer.

Läs mer på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus hemsida.

 


Ponnyn Anton är populär hos Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus!

Passalen

Nytt för 2024 års evenemang var vårt samarbete med Passalen – En ideell organisation som stöttar barn och unga med funktionsvariationer och verkar för allas rätt till ett meningsfullt och aktivt liv.

Med stöd av Passalens ledare, fick medlemmar möjligheten att ta del av Gothenburg Horse Show och uppleva den magiska stämningen och gemenskapen på plats i Scandinavium. 

Inbjudna skolklasser

Gothenburg Horse Show har även bjudit in skolor till evenemanget för att kunna ge möjlighet för skolungdomar som vanligtvis inte kan besöka GHS att uppleva evenemanget. 

Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra stor skillnad och tycker därför att det är extra viktigt att vi visar vägen och hjälper till med det vi kan. 

;

Main Partners

Hööks ATG Mips

Official Partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Media Partners

Mix megapol Ridsport

Official Suppliers

Evidensia djursjukvård Vida Stallströ Chalmers SJ Advania Polaris ChargeNode

Charity Partners