Hoppa till innehåll

Lövsta Future Challenge hållbarhetspris

Dressyr häst framför Lövsta future Challenge skylt på arenan.

Hållbarhet i fokus

Syftet med LFCs hållbarhetspris är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsport.

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris som ett led i hållbarhetsarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsporten. Att helt enkelt sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.

Med hållbarhet menar vi sånt som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här men som samtidigt är ekonomiskt gångbart. Det handlar inte bara om miljö och klimat utan också om hästens välfärd och social hållbarhet inom hästnäringen.

Tidigare Vinnare 

2023 Greppa Näringens hästrådgivning

Hos Greppa Näringens hästrådgivning är goda råd inte dyra. Med kostnadsfri miljörådgivning till hästhållare vill projektet inte bara bidra till mer hållbara hästgårdar utan även främja hästhälsan och kostnadseffektivisera verksamheter runtom i landet. Med priset hoppas juryn för Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris att fler ska upptäcka möjligheten till att ta ett mer hållbart grepp om sin hästgård.

Greppa

 

2022 Ecoline & Equused

Både Equused och Ecoline bryter mark i en nygammal framtidsbransch; återbruk och reparation. De arbetar aktivt för en hästnäring med mer hållbar konsumtion. Genom samarbete med bland annat transportörer verkar de för att säkerställa kvalitet och hållbarhet i samtliga led. Dessutom har de siktet inställt på att bedriva ekonomiskt hållbara verksamheter, vilket gör dem till förebilder för kommande entreprenörer inom branschen.

 

2021 Lurbo Ridklubb

Årets vinnare av Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris 2021 har under bara fyra år lyckats ställa om till en mer hållbar verksamhet för både hästar och människor. Genom ett målinriktat förbättringsarbete och flertalet miljösmarta lösningar har Lurbo Ridklubb genomfört åtgärder för att minska näringsläckaget, energieffektiviserat samt förbättrat dagvattenhantering och källsorteringen. Grattis! 

 

 

 

 

 

 

Huvudpartners

Agria Volkswagen Hööks ATG Mips

Officiella partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Mediapartners

Mix megapol Ridsport

Officiella leverantörer

Evidensia djursjukvård Docu Ware Vida Stallströ Chalmers SJ Advania