ATG Riders League Final

Hoppningens succéserie med de fartfyllda heaten och stora prispengarna är äntligen tillbaka! Vid förra årets final red Niklas Arvidsson hem hela 320 000 kronor. Nu är det klart med nästa säsongs alla tävlingsplatser!

Årets upplaga av ATG Riders League kommer att avgöras vid sex deltävlingar med start hos Equine Club West RF på Åbytravet i Mölndal vecka 30. Därefter står Åby Ridklubb i Norrköping, Sundbyholms HCRF, Horse Event HF på Elmia i Jönköping, Flyinge HK och Borås FK som arrangörer innan finalen vid Gothenburg Horse Show vecka 8/2023.

- Vi ser fram emot en ny säsong av ATG Riders League. Serien uppskattas av likväl unga satsande som mer etablerade ryttare och vi hoppas på stort deltagande och fantastiska tävlingar, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Snabba heat

Tävlingarnas upplägg skiljer sig från vanliga klasser då de avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 1,35 och 1,50. Publiken bjuds på mycket fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten, som alltid rids på en lördag. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns mycket gott om prispengar att hämta.

Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

- Det är mycket värdefullt att ge fler ryttare chansen att rida i en arena som Scandinavium. Att få vistas bland världsstjärnor i en sådan miljö är betydelsefullt, fortsätter Henrik Ankarcrona.

Stora prispengar

Prissumman som delades ut i förra årets final var den högsta som hittills delats ut på en nationell hopptävling. Totalt rörde det sig om 590 000 kronor.

 

Prispengarna är av stor betydelse för att locka de svenska toppryttarna att stanna kvar och tävla på hemmaplan, menar Henrik Ankarcrona.

- Att många väljer att tävla utomlands är en utveckling som har skett på många år. Det är dags att stärka den nationella sporten ännu mer.

Säsongen 2022/2023 

2022

Vecka 30 Equine Club West Ridsportförening, Åbytravet Mölndal
Vecka 35 Åby Ridklubb, Norrköping
Vecka 37/38 Sundbyholm Horse Center, Eskilstuna
Vecka 44 Horse Event HF, Elmia Jönköping
Vecka 49 Flyinge Hästsportklubb


2023

Vecka 6 Borås Fältrittklubb
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, final

Regler ATG Riders League Grand Prix
Regler ATG Riders League 1,35