ATG Riders League Final

I månadsskiftet juli/augusti var det premiär för årets säsong av ATG Riders League. Det blir sex delfinaler och stor final under Gothenburg Horse Show i februari 2022 – och det med rekordhöga prispengar.

Förra året blev säsongen avkortad med anledning av coronapandemin och de restriktioner den medförde. Ett kval och årets nyhet, finalen under Gothenburg Horse Show, fick ställas in. Men nu är det dags för nya omgångar av ATG Riders League.

Finalen är tillbaka i Scandinavium vecka 8 2022 och kommer att ha den högsta prissumma hittills som delats ut på en nationell hopptävling. Prissumman blir totalt 590 000 kronor, med 240 000 kronor till segraren.

– Skönt att det verkar bli en komplett säsong och att ATG Riders League är tillbaka. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen för utvecklingen av svensk hoppsport. Med ATG Riders League Grand Prix kommer vi på sikt att få fler ryttare som är beredda att ta sig an internationell hoppning på högsta nivå. Vi är mycket glada att vi gemensamt med ATG kan utveckla succéserien ännu mer, säger Robert Solin, Nationell samordnare hoppning.

Säsongspremiär blir det på Sundbyholm utanför Eskilstuna vecka 30 där Sundbyholm Horse Center Ryttarförening tar emot.
Reglerna är desamma som förut med kval på torsdagen och heat på lördagen innan klasserna avgörs med Winning Round.

Det blir sex delfinaler innan ATG Riders League flyttar in på Scandinavium. Förutom prispengarna finns möjligheten för den som vinner ATG Riders League-finalen i 1.50-klassen att få starta i de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

– Vi kan inte ändra på det faktum att vi fick ställa om och in delar av den gångna säsongen, och just därför känns det extra bra att vi kan boosta den här omgången av ATG Riders League med rekordhöga prispengar, fler deltävlingar och final under Gothenburg Horse Show, säger Maria Guggenberger, hållbarbarhetschef på ATG.

Sportsligt är ligan ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern. Inte minst för den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå, och för de som utbildar och tävlar hästar för försäljning. För dem sätter ATG Riders League guldkant på de nationella tävlingarna, ökar sportens synlighet och med spelet adderas en extra dimension som breddar intresset för hoppningen.

 Tävlingsplatser 2021:

vecka 30 Sundbyholm Horse Center Ryttarförening
vecka 37 Henriksdals Ryttarförening
vecka 43 Jump Club Ryttarförening/tävlingsplats Elmia, Jönköping
vecka 48 Södertälje Ridklubb

Regler ATG Riders League Grand Prix 2021/2022

Regler ATG Riders League 1,35 2021/2022