Nyheter

Ta del av det senaste från Gothenburg Horse Show!

NYHETER 2021

2021-04-19 Information om nationella finaler
Vårens nationella tävlingsstopp har påverkat Gothenburg Horse Shows nationella klasser. Nedan följer en nulägesuppdatering.
- Det känns väldigt bra att vi nu har hittat lösningar för respektive kategori, så de kvalade ekipagen som lagt tid och engagemang känner att de inte blir lämnade tomhänta efter vårens turbulens, kommenterar Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen.

2021-03-12 FEI förlänger tävlingsstoppet för internationella tävlingar i Europa
På grund av det pågående utbrottet av den neurologiska formen av Equine Herpes Virus (EHV-1) har FEI, det internationella ridsportförbundet, idag infört två veckor förlängning av tävlingsstoppet för internationella tävlingar i Europa till den 11 april 2021. Det innebär att världscupfinalerna och Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april inte kommer kunna genomföras.

2021-02-18 Nyhet i ATG Riders League
Nytt i reglerna för ATG Riders League, Grand Prix-touren, är att den ryttare som har flest poäng i serietabellen efter femte och sista deltävlingen i Borås är den som får chans att rida de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

2021-01-28 Uppochnervända världen
En världscupsäsong i hoppning utan kval – det blir final!

2021-01-28 Världscupkür mot alla odds
Mot alla odds så har det kunnat genomföras två världscupkval under dressyrens vintersäsong 2020/21 i den västeuropeiska ligan. Det blir ett kval till om planerna håller för anrika Brabanthalle i ’s-Hertogenbosch någon timmes bilresa från Amsterdam.NYHETER 2020

2020-02-24 TACK FÖR I ÅR - världens bästa publik!
Fem fartfyllda dagar med starka publikupplevelser, toppsport och kärlek till hästen är över för i år. Publiken strömmade till och fyllde Scandinavium under flera dagar och de bjöds på en härlig mix av toppsport, unga talanger, lite actionladdad show och en alldeles underbar överraskning under Hall of Fame-ceremonin på lördagskvällen.

2020-02-23 Det blev som det sägs: Gammal är äldst och bäst — Geir Gulliksen segrade
Det blev som det sägs: Gammal är äldst och bäst — Geir Gulliksen segrade

2020-02-23 ”Det hade jag aldrig trott!" - Erik Nordström vinnaren i GHS Young Rider Cup finalen
Kanske är det den mest förvånade vinnare i GHS Young Rider Cup finalen genom alla tider. Erik Nordström med Mprez tog hem titeln efter att som enda finalist ha klarat Peter Lundströms bana på 1,45 höjd helt felfri. Dessutom med reservhästen. – Jag hade varit nöjd om jag haft tre ner idag, jag var på plats för att få erfarenhet och lära, ta chansen att få rida i Scandinavium och så vinner jag, jag kan fortfarande inte tro det! sa en lät chockad segrare.

2020-02-22 Sverige — vi har ett resultat i Gothenburg Trophy
Det blev hårt i år, endast sex lyckades ta sig felfritt till omhoppning varav tre svenskar. Tiden blev en verklig utmaning och många stupade där. Bäst av alla var Daniel Deusser och superhästen Calisto Blue.

2020-02-22 Fingertoppskänsla, struktur och en naturlig pondus behövs i rollen som ringmaster
Ringmastern sköter flödet av ekipage mellan framridning och arena – det får inte uppstå gap i programmet mellan show- och tävlingsinslag.

2020-02-22 Seger till Dufour och Atterupgaards Cassidy för andra gången i Scandinavium
Hon klarade det! Dufour fokuserade om och levererade en suverän ritt i FEI Dressage World Cup Freestyle till publikens jubel.

2020-02-22 Lotta Björe - framgång inom ridsport kräver uthållighet och ett långsiktigt, hållbart upplägg
Vi finner henne på framhoppningen – här studerar Lotta Björe ekipagens dagsform, innan hon ska sitta som kommentator under världscupen.

2020-02-21 Linda Heed på hästen Certina M vann femte och sista heatet i ny tävlingsform
Publiken fick bevittna en världspremiär då ATG:s nya spelform V5 gick av stapeln som fredagskvällens sista klass i Scandinavium. Det var en internationell 1.45 m tidshoppning med 25 deltagande ekipage.

2020-02-21 Douglas och Casque Blue vann i Scandinavium
Det blev dubbelt svenskt i topp på fredagens inledande hoppklass när Douglas Lindelöw på hästen Casque Blue vann den 1,50 meter höga tidshoppningen, tätt följd av Henrik von Eckermann på Peter Pan.

2020-02-21 Isabella Toveks sto Happiness lever upp till sitt namn 
– Den sista dressyrtitten blev en god upplevelse, berättar hon. Jag är mer nöjd med känslan idag än under första tävlingsdagen – då var ritten inte helt hundra.

2020-02-21 Tysk seger genom Benjamin Werndl i fredagens världscup-dressyr
Fredagens dressyrhöjdpunkt och Grand-Prix-klass bjöd på fina ritter. 

2020-02-20 Julie Carlberg tog titeln Morgondagens vinnare
Det blev Julie Carlberg som tog titeln Morgondagens vinnare med familjens egen uppfödning CCStud’s Fidelity. En tajt och effektiv omhoppning där Julie och Fidelity bättrade tiden med nästan en sekund.

2020-02-19 Emma Jönsson om hästhållning och tävlingsnerver
Trots sin unga ålder är Emma Jönsson en van tävlingsryttare – framförallt har hon ett avspänt förhållningssätt till både med- och motgångar.

2020-02-19 Hundarna intar Scandinavium – dags för agility
Ett populärt, återkommande inslag på Gothenburg Horse Show är agility med Göteborgs Hundungdom – entusiasmen är alltid överväldigande hos både
publik och hundar!

2020-02-14 Stridsledningsofficer siktar mot OS i Tokyo 2020
Philippa Magnusson är både stridsledningsofficer och representant i landslaget i fälttävlan. Tillsammans med hästen Cesar gjorde hon sin EM-debut i Luhmühlen  2019. Nu siktar hon på OS i Tokyo 2020. 

2020-02-14 Internationellt stjärnspäckad dressyr 
I Göteborg är det näst sista chansen för dressyrryttarna som vill till Las Vegas att ta poäng i FEI DRESSAGE WORLD CUP™. Danska toppryttaren Cathrine Dufour, sexa på världsrankningen och med kvalseger från Herning på Bohemian med sig i bagaget, kommer till Göteborg och Scandinavium.

2020-02-14 Hungriga hoppryttare med siktet inställt på vinst
Världscupen i hoppning, LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP™, är inne på upploppet med den näst sista kvaltävlingen i Bordeaux lagd till handlingarna. Under Gothenburg Horse Show är det Europafinal i den västeuropeiska ligan.