Lövsta Future Challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE

Lövsta Future Challenge har som vision att främja och utveckla svenska ridsport genom att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage i hoppning och dressyr. Under Gothenburg Horse Show 2020 avgörs LFC Jumping finaltävlingar för Unga Hästar och U25-ryttare och nytt för 2020 är de Internationella Lövsta Future Challenge U25-klasserna i Dressyr.

LFC Jumping klasserna är uppdelade i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show. LCF International Dressage består av en Grand Prix-klass och en Kür. 

Samarbetet mellan GHS och Lövsta Future Challenges ligger helt i rätt linje med det gemensamma målet att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix.

 

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE INTERNATIONAL DRESSAGE

Under Gothenburg Horse Show 2020 introduceras två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare. Det blir första gången som de internationella U25 dressyrryttarna får chansen att rida i den maffiga arenan Scandinavium.

De internationella U25-ryttarna kommer att tävla i Lövsta Future Challenge Grand Prix-klass under onsdagen för att därefter mötas i en Lövsta Future Challenge Kür på fredagen. Ekipagen kan starta i U25 Grand Prix klasser till och med det år då ryttaren fyller 25 år, 2020 är det ryttare födda 1995 eller senare som har möjlighet att rida klassen. 

Programmen som rids är i stort sett på samma svårighetsgrad som Grand Prix men med något lägre krav på antal steg i piaff samt saxen rids i trav i U25-programmet.

 

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2019/2020 är det dags för den femte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25. Flera av de tidigare LFC U25-ryttarna så som Erica Swartz, Jonna Ekberg och Evelina Tovek haft flera internationella framgångar vilket visar på vilket framgångskoncept LFC U25 är. Det är också ett av målen för Lövsta Future Challenge, att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. 

De fem U25-ryttare som blir inbjudna till Gothenburg Horse Show är födda mellan 2003 och 1994. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium får de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, förutom världscupen och specialklasserna. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. Man känner lätt igen ryttarna då de alla bär en grön armbindel.

 

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

Under Gothenburg Horse Show ställs Sveriges bästa 7-åringar mot internationellt
motstånd i samma åldersklass. Över tre finalomgångar får vi se framtidens stjärnor mäta sina krafter inför ett fullsatt Scandinavium.

Upplägget som är tänkt att inspirera ryttare och hästägare till en fortsatt
internationell satsning är en riktig upplevelse för hela teamet kring den unga hästen. Dessutom hjälper den fantastiska stämningen i Scandinavium till att ge hästarna den rutin som krävs för att lyckas på de stora internationella hoppbanorna.
De svenska ekipage som kvalificerat sig till finalen har gjort detta via 2019 års
Champion of the Youngsters samt Breeders Trophy. Totalt har 11 svenskägda hästar kvalificerat sig till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.

Regler Lövsta Future Challenge Unga Hästar 2019/2020

Lär känna årets finalister
Sedan starten 2014 har internationellt framgångsrika hästar såsom Uncle Blue,
Estella och Holsteins Matina deltagit vid finalerna i Scandinavium. För att du ska få chansen att lära känna årets ekipage hittar du intervjuer med några av årets finalister här på Gothenburg Horse Shows hemsida eller på vår Facebook.

Först ut är Pontus Westergren, vinnare av första kvaltävlingen på Champion of the Youngsters. Läs mer om honom och Hästkullens DiMarabou här

Uppfödare bjuds in
Lövsta Future Challenge värnar om svensk avel och väljer därför att tillsammans med Gothenburg Horse Show bjuda in uppfödarna till samtliga svenskfödda hästar att på första parkett följa finalen. Genom initiativet hoppas man motivera uppfödare att fortsätta bidra till svensk hoppsports framtid.

Kvalade till Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge Unga Hästar 2019/2020 är: 

Via Champion of the Youngsters
Pontus Westergren - Hästkullens DiMarabou
André Brandt - Casanova Hästak 1359 DWB
Johanna Wall - Fiora Bella SN
Victoria Almgren / Mr Vain GJ
Sissela Smith / Daiquiri CC

Via Breeders Trophy
Sofia Farman - Copernicus
Sofia Farman - Ulla Bella Hästak
Magnus Jacobson - Diarado’s Rose ELiTH
Johanna SällKarlsson - Hot Stuff
Caroline Persson - MWJ La Bella Ragazza

Via SWB Stallion Trophy
Victoria Almgren / Ike 1348

De kvalade ekipagen från Breeders Trophy. Foto: Roland Thunholm

Vill du läsa ännu mer om Lövsta Future Challenge? Spana in deras hemsida! http://lovstafuturechallenge.se/