Lövsta Future Challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE

Lövsta Future Challenge har som vision att främja och utveckla svenska ridsport genom att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage i hoppning och dressyr. 

LFC Jumping klasserna är uppdelade i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show. 

Samarbetet mellan GHS och Lövsta Future Challenges ligger helt i rätt linje med det gemensamma målet att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

Lövsta Future Challenge ger Sveriges bästa och mest lovande ryttare under 25 år chansen att samla värdefull erfarenhet på de stora arenorna. Ryttarna plockar poäng på utvalda kvaltävlingar i klasser från 1,45 och uppåt och de bästa ryttarna få inbjudan till finalomgången som går av stapeln under Gothenburg Horse Show.

Här kan du läsa mer om betydelsen av LFC U25. 

De två högst rankade ekipagen efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show. Förutom de två ekipagen har hoppningens landslagsledning tillsammans med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show omöjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium. Under tävlingar i Scandinavium kan U25-ryttarna plocka poäng i alla 1,45-klasser samt högre, den ryttare som samlat flest poäng får ta emot meetingpriset på söndagen. Publiken känner igen LFC-ryttarna genom deras gröna armbindel.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

Under Gothenburg Horse Show ställs Sveriges bästa 7-åringar mot internationellt motstånd i samma åldersklass. Över tre finalomgångar får vi se framtidens stjärnor mäta sina krafter inför ett fullsatt Scandinavium.

Upplägget som är tänkt att inspirera ryttare och hästägare till en fortsatt
internationell satsning är en riktig upplevelse för hela teamet kring den unga hästen. Dessutom hjälper den fantastiska stämningen i Scandinavium till att ge hästarna den rutin som krävs för att lyckas på de stora internationella hoppbanorna.

De svenska ekipage som kvalificerar sig till finalen gör detta via
Champion of the Youngsters samt Breeders Trophy. Totalt kvalificerar sig 11 svenskägda hästar till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.

Uppfödare bjuds in
Lövsta Future Challenge värnar om svensk avel och väljer därför att tillsammans med Gothenburg Horse Show bjuda in uppfödarna till samtliga svenskfödda hästar att på första parkett följa finalen. Genom initiativet hoppas man motivera uppfödare att fortsätta bidra till svensk hoppsports framtid.

Regler Lövsta Future Challenge Unga Hästar 2022/2023

Vinnaren av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar 2020 blev norskan Victoria Gulliksen och Ibiza.

Victoria Gulliksen och Ibiza. Foto: Johan Lilja

Vill du läsa ännu mer om Lövsta Future Challenge? Spana in deras hemsida! http://lovstafuturechallenge.se/

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE INTERNATIONAL DRESSAGE

Under Gothenburg Horse Show 2020 introducerades två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare. Det blev första gången som de internationella U25 dressyrryttarna fick chansen att rida i den maffiga arenan Scandinavium.

De internationella U25-ryttarna tävlade i Lövsta Future Challenge Grand Prix-klass under onsdagen för att därefter mötas i en Lövsta Future Challenge Kür på fredagen. Ekipagen kan starta i U25 Grand Prix klasser till och med det år då ryttaren fyller 25 år, 2020 är det ryttare födda 1995 eller senare som har möjlighet att rida klassen. 

Programmen som rids är i stort sett på samma svårighetsgrad som Grand Prix men med något lägre krav på antal steg i piaff samt saxen rids i trav i U25-programmet.

Vinnaren av LÖVSTA FUTURE CHALLENGE INTERNATIONAL DRESSAGE blev danskan Josefine Hoffmann och Hoennerups Driver.

Under GHS startade två svenska ekipage, Emma Jönsson och Isabella Tovek. Läs mer om Emma och hennes tankar om hästhållning och tävlingsnerver här och läs mer om Isabella Tovek och hennes sto som lever upp till sitt namn här.

Josefine Hoffmann och Hoennerups Driver. Foto: Kim C Lundin