Lövsta Future Challenge

På grund av det pågående utbrottet av den neurologiska formen av Equine Herpes Virus (EHV-1) har FEI, det internationella ridsportförbundet, idag infört två veckor förlängning av tävlingsstoppet för internationella tävlingar i Europa till den 11 april 2021.

Det innebär att världscupfinalerna och Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april inte kommer kunna genomföras. Läs mer här. 

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE

Lövsta Future Challenge har som vision att främja och utveckla svenska ridsport genom att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage i hoppning och dressyr. Under Gothenburg Horse Show 2020 avgörs LFC Jumping finaltävlingar för Unga Hästar och U25-ryttare och nytt för 2020 är de Internationella Lövsta Future Challenge U25-klasserna i Dressyr.

LFC Jumping klasserna är uppdelade i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show. LCF International Dressage består av en Grand Prix-klass och en Kür. 

Samarbetet mellan GHS och Lövsta Future Challenges ligger helt i rätt linje med det gemensamma målet att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2019/2020 är var det dags för den femte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25. Flera av de tidigare LFC U25-ryttarna så som Erica Swartz, Jonna Ekberg och Evelina Tovek haft flera internationella framgångar vilket visar på vilket framgångskoncept LFC U25 är. Det är också ett av målen för Lövsta Future Challenge, att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. Här kan du läsa mer om betydelsen av LFC U25. 

De fem U25-ryttare som får rida Gothenburg Horse Show är födda mellan 2005 och 1996. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium kommer de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, förutom världscupen och specialklasserna. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. Man känner lätt igen ryttarna då de alla bär en grön armbindel.

Regler Lövsta Future Challenge U25 2020/2021

2020 tog Janelle Larsson hem vinsten och var meetingbäst med fantastiska resultat i de internationella hoppklasserna.

Janelle Larsson & Staralme Esc Z. Foto: Tommy Holl

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

Under Gothenburg Horse Show ställs Sveriges bästa 7-åringar mot internationellt motstånd i samma åldersklass. Över tre finalomgångar får vi se framtidens stjärnor mäta sina krafter inför ett fullsatt Scandinavium.

Upplägget som är tänkt att inspirera ryttare och hästägare till en fortsatt
internationell satsning är en riktig upplevelse för hela teamet kring den unga hästen. Dessutom hjälper den fantastiska stämningen i Scandinavium till att ge hästarna den rutin som krävs för att lyckas på de stora internationella hoppbanorna.

De svenska ekipage som kvalificerat sig till finalen 2020 har gjort detta via
Norrköping Horse Show samt Breeders Trophy. Totalt har 11 svenskägda hästar kvalificerat sig till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.

Lär känna årets finalister
Sedan starten 2014 har internationellt framgångsrika hästar såsom Uncle Blue,
Estella och Holsteins Matina deltagit vid finalerna i Scandinavium. För att du ska få chansen att lära känna årets ekipage hittar du intervjuer med några av årets finalister här på Gothenburg Horse Shows hemsida eller på vår Facebook.

Uppfödare bjuds in
Lövsta Future Challenge värnar om svensk avel och väljer därför att tillsammans med Gothenburg Horse Show bjuda in uppfödarna till samtliga svenskfödda hästar att på första parkett följa finalen. Genom initiativet hoppas man motivera uppfödare att fortsätta bidra till svensk hoppsports framtid.

Regler Lövsta Future Challenge Unga Hästar 2020/2021

Kvalade till Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge Unga Hästar 2020/2021 är: 

Via Norrköping Horse Show
Baloé HP 1342 - Arnold Assarsson
Jamaica VHL - Emelie Grönberg
Kereen Cobra - Kajsa Björe
Diastar PS - Emma Emanuelsson
CC Stud's Jetset - Julie Carlberg

Via Breeders Trophy
One Direction - Victoria Almgren
Red Carpet - Stephanie Holmén
Patila Hip - Sandra Liljegren
Selfie BT - Stina Lilje 
Deébra - Jörgen Larsson

Via SWB Stallion Trophy 
Kannando Hästak DWB - André Brandt

Vinnaren av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar 2020 blev norskan Victoria Gulliksen och Ibiza.

Victoria Gulliksen och Ibiza. Foto: Johan Lilja

Vill du läsa ännu mer om Lövsta Future Challenge? Spana in deras hemsida! http://lovstafuturechallenge.se/

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE INTERNATIONAL DRESSAGE

Under Gothenburg Horse Show 2020 introducerades två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare. Det blev första gången som de internationella U25 dressyrryttarna fick chansen att rida i den maffiga arenan Scandinavium.

De internationella U25-ryttarna tävlade i Lövsta Future Challenge Grand Prix-klass under onsdagen för att därefter mötas i en Lövsta Future Challenge Kür på fredagen. Ekipagen kan starta i U25 Grand Prix klasser till och med det år då ryttaren fyller 25 år, 2020 är det ryttare födda 1995 eller senare som har möjlighet att rida klassen. 

Programmen som rids är i stort sett på samma svårighetsgrad som Grand Prix men med något lägre krav på antal steg i piaff samt saxen rids i trav i U25-programmet.

Vinnaren av LÖVSTA FUTURE CHALLENGE INTERNATIONAL DRESSAGE blev danskan Josefine Hoffmann och Hoennerups Driver.

Under GHS startade två svenska ekipage, Emma Jönsson och Isabella Tovek. Läs mer om Emma och hennes tankar om hästhållning och tävlingsnerver här och läs mer om Isabella Tovek och hennes sto som lever upp till sitt namn här.

Josefine Hoffmann och Hoennerups Driver. Foto: Kim C Lundin