Hoppa till innehåll

Om Göteborg

Utsikt över Göteborg vid Älvsborgsbron.

Göteborg - Världens mest hållbara destination

Välkommen till ett Göteborg som alltid ser till att lysa upp tillvaron i vintermörkret. Staden myllrar av härliga och varma restauranger, kaféer och barer som göteborgarna kryper in i under vinterhalvåret. Allt från italienska familjära kaffebarer till källarrestauranger med dinglande kristallkronor. Det finns alltid något för alla i Göteborg, så det kommer inte bli svårt att hitta din helt egna favorit.

Restauranger

Göteborgs restaurangscen är glödhet just nu. Det erbjuds allt från fine dining Michelin-restauranger till familjevänliga italienska krogar. Att Scandinavium ligger mitt i Göteborg gör det enkelt att ta sig till stadens alla pärlor. På och kring avenyn, bara en liten promenad bort, finns ett myller av restauranger. Likaså finns det flertalet härliga restauranger som är tillgängliga bara några hundra meter från Scandinaviums entré. Göteborgs restaurangutbud

Hotell

Göteborg erbjuder 8000 hotellrum inom 15 minuters promenadavstånd från arenan Scandinavium.

Utbudet består av allt ifrån pampiga och lyxiga hotell till små boutique- och designhotell och prisvärda vandrarhem. Vi hoppas att du kommer hitta ett boende som passar just dig under ditt besök. Se ett stort utbud av Göteborgs hotell.

Ta dig runt

Spårvagnar, färjor och hyra cykel. I Göteborg är det lätt att ta sig runt och avstånden är sällan långa. Gothenburg Horse Show håller till mitt i stadskärnan och att ta sig fram till fots är inga problem. Mer information och tips kring hur du tar dig runt i stan

Sevärdheter

Vi vet, du vill inte missa en sekund av de spännande tävlingarna på Scandinavium. Men det faktum att arenan ligger mitt i Göteborg gör det faktiskt väldigt enkelt att hinna med en bra middag, lite shopping eller en kulturupplevelse. Ta del av sevärdheter i Göteborg. 

;

Main Partners

Hööks ATG Mips

Official Partners

Lövsta Future Challenge Göteborg Turistrådet Picadeli Maria Åkerberg Hyperion Stud

Media Partners

Mix megapol Ridsport

Official Suppliers

Evidensia djursjukvård Vida Stallströ Chalmers SJ Advania Polaris ChargeNode

Charity Partners