Pristagare Hall of Fame 2019

Hoppning:

John Whitaker; levande legend som bara var 23 år gammal då han våren 1979 med Ryan’s Son slutade på femte plats i historiens första världscupfinal som då hölls på Scandinavium. Med hoppfenomenet Milton vann han – som titelförsvarare från året innan - världscupfinalen i Göteborg 1991 och Göteborg Trophy både 1987 och 1990. Har dessutom vunnit över 20 EM-, VM-, och OS-medaljer, inklusive individuellt EM-guld 1989.

Rolf Göran Bengtsson; blev 1996 med Paradiso den första svensken i tävlingens då 20 år långa historia som lyckats vinna Göteborg Trophy. Vann 2005 åter samma klass med Grandina. Rolf-Göran blev 2011 också första svensk att vinna EM-guld, är den hittills ende svensk som toppat världsrankningen i hoppning, och har fler världscupkvalsegrar än någon annan svensk, åtta stycken. Har dessutom vunnit två OS-silver.

Dressyr:

Louise Nathhorst; blev i Göteborg 1998 med Walk on Top den hittills enda svensk som vunnit en världscupfinal i dressyr. Vid finalen året innan tog de brons. Louise och Walk on Top vann också både EM- och VM-brons i lag för Sverige. Louise har dessutom ytterligare två lagbrons från EM och OS med andra hästar. Sjufaldig svensk mästare som idag är framgångsrik tränare.

Profiler:

Liz och (postumt) Lasse Parmler (1943-2017): var 1977 två av nyckelpersonerna i skapandet och senare utvecklingen avGöteborg Horse Show. Det var i samarbete med Clarebergs Ridklubb och ridskola, som de också byggt upp och drev. Lasse var GHS första tävlingsledare. Han kom också att själv vara med i de internationella klasserna och vara speaker för SVT:s bevakning av tävlingarna.

Hästar:
Milton (John Whitaker) Brittisk sporthäst. Vann Gothenburg Trophy både 1987 och 1990. Vann 1990 också både världscupfinalen i Dortmund och individuellt VM-silver i Stockholm.  Försvarade året efter sin världscuptitel med finalseger i Göteborg. På EM tog han dubbelt guld 1989, individuellt silver 1987 och ytterligare två lagguld. Blev under 1991 den första hopphäst som vunnit mer än en miljon pund i prispengar.

Walk on Top (Louise Nathorst) Hannoveranare. Blev med Louise 1998 i Göteborg det enda svenska ekipage hittills som vunnit en världscupfinal. De hade tagit brons i finalen året innan, och ingick det året också i Sveriges bronslag på EM. Hjälpte Sverige till VM-brons i lag 1998.