Historik

Gothenburg Horse Show arrangerades första gången 1977 och sedan dess har närmare 3 miljoner människor besökt arrangemanget i Scandinavium. Den allra första världscupfinalen i hoppning hölls här 1979 och finalen har sedan återkommit flertalet gånger. Så många gånger att Gothenburg Horse Show och Scandinavium numera har fått epitetet ”Home of the FEI World Cup” tilldelat av det internationella förbundet, FEI. 
Ta del av GHS histori här

Gothenburg Horse Show har sedan 1977 samlat världens bästa ekipage inom hoppning och senare också dressyr. Inför 2019 års världscupfinaler i både hoppning och dressyr skapades GHS Hall of Fame, för att hylla profiler som betytt mycket för evenemanget. 
Läs mer om Hall of Fame här

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. För 2020 delas totalt ca 300 000 SEK ut. Stipendiaterna kommer från fyra av ridsportens grenar, hoppning, dressyr, fälttävlan och distansritt.
Här hittar du mer information om stiftelsen Göteborg Horse Show

I samband med att Göteborg fyller 400 år firar vi även att Scandinavium har 50-årsjubileum. För att uppmärksamma jubilaren har vi skapat ett digitalt museum fullt av magiska ögonblick från arenans begynnelse fram till idag. Vi har botaniserat och dykt ner i Scandinaviums minst sagt gedigna arkiv och förevigat gamla posters, autografer, biljetter och foton. Dessutom har flera personer bidragit med sina bästa minnen från arenan. Välkommen att följa med på en ordentlig nostalgitripp genom åren! 
Ta mig till det digitala museet 

Gothenburg Horse Show's egna podcast där vi tar sikte mot världscupfinalerna i hoppning och dressyr! Här bjuds det på hästsnack och uppdateringar från säsongens kvaltävlingar. Missa inte heller avsnitten där vi går igenom oförglömliga händelser, hästar och och personer som har gjort ett stort intryck på Scandinaviumpubliken såväl som i ridsporthistorien.
Mer om GHS-podden hittar du här