Torsdag 23 februari

Hoppning med framtidens talanger och internationella ryttare

Tävlingarnas andra dag tillägnas våra hoppälskande besökare med en härlig blandning av unghästar, lovande ungdomsryttare och internationella toppryttare. Dessutom håller vi lite extra fokus på familjeunderhållning och fartfylld Mounted Games. Foajén kommer vara fylld med roliga aktiviteter såsom pyssel, ansiktsmålning, häng med Agrias Ponnyklubb och såklart - käpphästhoppning! 

Torsdag dagpass från 10.00

Sverigeponnyn semifinal

bed A:Inverkan, Lätt B/0.90 m 

30 stycken taggade ponnyryttare och deras C-ponnyer gör upp om vilka tio ekipage som går vidare till lördagens stora final av Sverigeponnyn.

Arena Youth Tour - final

Nya ungdomskonceptet Arena Youth Tour har sin stora Vårfinal för första gången i Scandinavium. Efter att ryttarna ridit Höstfinalen på Sweden International Horse Show, eller tagit sig in via Andra Chansen eller Sista Chansen, ska det nu avgöras vem som tar hem Vårfinalen  och vem vet, kanske fårbonusen delas ut,  om det blir samma ryttare som vinner både på Friends Arena och på Scandinavium.

Läs mer om Arena Youth Tour här. 

 

Show, Mounted Games

Fartfylld action och spänning på hög nivå utlovas. Lag från bl.a. Sverige, Wales och England ställs mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games.

 

Öppen träning dressyr

 Dressyrekipagen får en möjlighet att känna på stämningen i arenan för helgens första gång under denna öppna träning. 

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar - omgång 1

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma ålder i en tidshoppning. Passa på att få en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten i den första av helgens tre avgörande klasser.

 

Torsdag kvällspass från 18.00

Internationell hoppning

För första gången för i år äntras arenan av de internationella hoppekipagen. I en tidshoppning känner de på arenan och värmer upp inför helgens utmaningar!

 

Internationell hoppklass

En fartfylld hoppklass där eliten först rider en grundomgång och de felfria ekipagen sedan gör upp i en spännande omhoppning.

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 

Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers.

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 22 februari
Fredag 24 februari
Lördag 25 februari
Söndag 26 februari