Torsdag 23 februari

Familjedag och på kvällen är det dags för de internationella ryttarna att äntra arenan

Tävlingarnas andra dag tillägnas våra hoppälskande besökare med en härlig blandning av unghästar, lovande ungdomsryttare och internationella toppryttare. Dessutom håller vi lite extra fokus på familjeunderhållning och fartfylld Mounted Games. Foajén kommer vara fylld med roliga aktiviteter såsom pyssel, ansiktsmålning, häng med Agrias Ponnyklubb och såklart - käpphästhoppning! 

Torsdag dagpass från 10.00

Sverigeponnyn semifinal

bed A:Inverkan, Lätt B/0.90 m 

Sverigeponnyn är den omåttligt populära ponnycupen där C-ponnyekipage kvalar över hela landet för att ta sig till semifinalen i Scandinavium. Nu ska 30 stycken taggade ryttare och deras ponnyer gör upp om vilka tio ekipage som går vidare till lördagens stora final. Läs mer om Sverigeponnyn här.  

Arena Youth Tour - final

Ungdomskonceptet Arena Youth Tour har sin stora Vårfinal för första gången i Scandinavium. Efter att ryttarna ridit Höstfinalen på Sweden International Horse Show, eller tagit sig in via Andra Chansen eller Sista Chansen, ska det nu avgöras vem som tar hem Vårfinalen  och vem vet, kanske fårbonusen delas ut,  om det blir samma ryttare som vinner både på Friends Arena och på Scandinavium.

Läs mer om Arena Youth Tour här. 

 

Show, Mounted Games

Fartfylld action och spänning på hög nivå utlovas. Lag från bl.a. Sverige, Wales och England ställs mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games.

Öppen träning dressyr

Dressyrekipagen får en möjlighet att känna på pulsen i arenan för första gången under denna öppna träning. Passa på att studera några av världens bästa ekipage när de förbereder sig inför helgens tävlingsklasser. 

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar - omgång 1

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma ålder i en tidshoppning. Här får du en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten i den första av helgens tre avgörande klasser.

Klicka här för att köpa biljett till torsdag dagpass

 

Torsdag kvällspass från 18.00

Internationell hoppning

För första gången för i år äntras arenan av de internationella hoppekipagen. I en tidshoppning känner de på arenan och värmer upp inför helgens utmaningar!

 

Internationell hoppning

I kvällens andra hoppklass får vi se elitryttarna först rida en grundomgång där de felfria ekipagen sedan gör upp i en spännande omhoppning.

Klicka här för att köpa biljett till torsdag kvällspass. 

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 

Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers.

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 22 februari
Fredag 24 februari
Lördag 25 februari
Söndag 26 februari