Torsdag 20 februari

Hoppning med framtidens talanger och internationella ryttare

Tävlingarnas andra dag tillägnas våra hoppälskande besökare med en härlig blandning av unghästar, lovande ungdomsryttare och internationella toppryttare. 

Torsdag dagpass från 09.00

SWB-Trophy hoppning femåringar
1.00-1.10 m. Alla ekipage hoppar en bana och får ett kort omdöme och beskrivning från ett domarteam. Hästen bedöms på dess hoppteknik, ridbarhet och talang. Detta bedöms sedan med två betyg från 0-10. Därefter tas de tre bästa hästarna in på banan igen för att utse vinnaren.

SWB-Trophy hoppning sexåringar
1.20-1.25 m, bed A:1a

Torsdagens program inleds med Sveriges bästa fem- och sexåriga hopphästar som ställs mot varandra i Scandinaviums maffiga arena.

Morgondagens Vinnare, final
bed A:1a , 1.35 m

Efter onsdagens semifinal är det äntligen dags för final i Morgondagens Vinnare. Tidigare vinnare av denna prestigefyllda juniorklass syns idag i startlistorna på absolut högsta nivå.

Show, Mounted Games 

Fartfylld action och spänning på hög nivå utlovas. Lag från bl.a. Sverige, Wales och England ställs mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games. 

GHS Young Rider Cup
Table A tidshoppning - bed A:0

Spännande klass där Sveriges mest talangfulla ungdomar mellan 16-21 år får chans att visa upp sig i ett internationellt sammanhang. 

Lövsta Future Challenge Jumping unga hästar omgång 1 av 3
CSIYH 1*, tidshoppning

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma ålder.  Passa på att få en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten i den första av helgens tre avgörande klasser. 

Boka din biljett här!

Torsdag kvällspass från 18.00

Internationell hoppning
1.45 m, tidshoppning

För första gången för i år äntras arenan av de internationella hoppryttarna och deras topphästar. I en 145 hoppning känner de på arenan och värmer upp inför helgens utmaningar! 

Clinic med Christoph Hess - fokus den unga hopphästen

Clinic med med legendaren Christoph Hess där fokus ligger på den unga hästens form i de olika utbildningsstadierna, samt hur du anpassar din sits och position för din unghästridning. Christoph kommer även att dela med sig av sin filosofi kring när det är dags att gasa och bromsa i unghästutbildningen, och vad som indikerar att det går för fort eller för långsamt fram. 

Internationell hoppklass
1.50 m, Table A med omhoppning

En fartfylld hoppklass där eliten möts i en spännande A:1A.  

 

Preliminär sluttid för dagen: kl 23:30

Boka din biljett här!

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 19 februari
Fredag 21 februari
Lördag 22 februari
Söndag 23 februari