Onsdag 19 februari

Familjedag med något för alla - hoppning, dressyr, show och Open Arena!

Årets tävlingsdagar i Scandinavium startar traditionsenligt på onsdagen med familjedag. Det blir spännande ungdomsklasser i hoppning och dressyr men också fartfylld Agility uppvisning och Mounted Games. För andra året i rad ges du som besökare också möjligheten att känna på sanden i en av världens mest älskade arenor. 

Under familjedagen är foajén fylld med roliga aktiviteter såsom pyssel, ansiktsmålning och häng med Agrias Ponnyklubb. På plats kommer det också finnas möjlighet att bygga sin helt egna käpphäst samt även såklart - käpphästhoppning

Boka din biljett här!

Observera att Eurohorse inte är öppet under onsdag 19 februari. Onsdagens biljett till GHS gäller därför även som entré till Eurohorse torsdag 20 februari.

Onsdag från 14.00

Lövsta Future Challenge International Dressage U25 - Grand Prix
FEI Grand Prix 16-25 

I årets nyhet får vi se våra svenska U25-talanger möta andra internationella U25-ryttare. Ta chansen att få se framtidens världselit i deras tidiga år! 

Open Arena

Ta chansen att känna på sanden i Scandinavium på riktigt, och ta del av våra aktiviteter för både stora och små.

Under Open Arena öppnar vi upp ner till arenan där vi har flera roliga och spännande aktiviteter. Nere på banan kan man hälsa på polishästar, träffa Agrias maskotar Agge och ponnyn Anton, testa på agility, möta den stora men väldigt lydiga hästen Sir Henry och även delta i käpphästhoppning.

Show - Voltige, Mounted Games och Agility 

Showen inleds med vacker voltige från vårt fantastiskt duktiga landslag - Svea voltige.

Därefter ställs lag från bl.a. Sverige, Wales och England mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games. Fartfylld action och spänning på hög nivå utlovas.

I den efterföljande agility uppvisningen får vi se hundar och hundförare visa upp det otroliga partnerskapet som finns mellan hund och förare i en fartfylld show. 

Sverigeponnyn
bed A:Inverkan, Lätt B/0.90 m 

30 stycken taggade ponnyryttare och deras C-ponnyer gör upp om vilka tio ekipage som går vidare till lördagens stora final av Sverigeponnyn, en av Sveriges största hoppcuper för ponnyryttare. Många av Sveriges största ryttare har startat sina karriärer i denna cup så chansen är stor att du får se några av framtidens stjärnor.

Morgondagens Vinnare 
bed A:0, 1.30 m

Dagen avslutas med ännu en hoppklass där 16 av landets bästa juniorer känner in den maffiga arenan i omgång 1 av Morgondagens Vinnare.

 

Preliminär sluttid för dagen: kl 22:00

Boka din biljett här!

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Torsdag 20 februari
Fredag 21 februari
Lördag 22 februari
Söndag 23 februari