Lördag 25 februari

Helgens första finaler avgörs

Lördagens program bjuder verkligen något för alla smaker och du kan förvänta dig klassisk Scandinaviumstämning dagen igenom. Här finner du både morgondagens stjärnor och den absoluta eliten men också fartfyllda showinslag.

Under förmiddagen rids spännande ungdoms- och unghästklasser med landets absolut mest lovande talanger som alla kämpat för att ta sig till Scandinavium under hösten och vintern.  På eftermiddagen blir det förstklassiga dressyruppvisningar när den näst sista deltävlingen av den västeuropeiska ligan av i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ avgörs. Vi kan förvänta oss gåshud och hög WOW-faktor när ryttarna lotsar sina hästar genom egenkomponerade program till häftig musik i denna FEI World Cup Dressage™ Grand Prix Kür.

Lördagskvällen fortsätter med spännande avslöjanden och inval till Gothenburg Horse Shows Hall of Fame och avslutas med en riktig publikfavorit; Gothenburg Trophy!

Lördag dagpass från 09.00

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar - omgång 2

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma åldersgrupp. Här får du en inblick i vilka hästar som är på god väg mot den absoluta eliten. Läs mer om Lövsta Future Challenge Unga Hästar här. 

Sverigeponnyn - final

Så är det äntligen dags - Sverigeponnyn ska avgöras! Efter att ha kvalat under höst och vinter har nu de tio bästa ekipagen tagit sig hela vägen till final i Scandinavium. Räkna med nerver, hejjarop och magisk stämning när nästa vinnare ska koras. Ekipagen bedöms enligt bed A:Inverkan. 

Show - Agility och Mounted Games

Våra populära och publikfriande shower inleds med en agilityuppvisning där vi  får se partnerskapet som finns mellan hund och förare i en fartfylld show. En riktigt publikfavorit där allt kan hända!

Därefter utlovas fartfylld action och spänning på hög nivå när lag från bl.a. Sverige, Wales och England ställs mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games. Här går det undan vill vi lova och publiken är med på noterna för att höja stämningen till taket!

Voltige

Voltigen gör entré i Scandinavium och här blir vi hänförda av det otroliga samarbetet mellan häst, linförare och voltigörerna! 

Lövsta Future Challenge Dressage International Tour

8 startande U25-ryttare gör upp om den nya, internationella touren som är ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Herning World Cup och Jumping Amsterdam. Läs mer om Lövsta Future Challenge Dressage International Tour här.  

Klicka här för att köpa biljett till lördag dagpass. 

Lördag kvällspass från 16.30

FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix Kür
FEI Grand Prix Freestyle

I denna avgörande Kür rider världscupryttarna ett egen­komponerat program till musik och ekipagen får verkligen lov att glänsa och visa upp sina främsta kvalitéer. Njut av dansande ekipage i absolut världsklass. Läs mer om FEI Dressage Grand Prix här. 

Hall of Fame

Utdelning av pris till årets pristagare av Gothenburg Horse Show’s prestigefyllda Hall of Fame. Läs mer här.

Gothenburg Trophy 

Äntligen dags för vår klassiska publikfavorit Gothenburg Trophy! Vänta dig spänning och dramatik till sista ryttaren ridit, för här går verkligen alla för segern. Stämningen i arenan är magisk och läktarna fullständigt lyfter för varje felfri runda. En prestigefylld klass som några av världens bästa ryttare har vunnit genom åren.  Först rids en grundomgång och de felfria ekipagen gör sedan upp i en spännande omhoppning.

Klicka här för att köpa biljett till lördag kvällspass. 

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 


Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers.


Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 22 februari
Torsdag 23 februari
Fredag 24 februari
Söndag 26 februari