Lördag 22 februari

Helgens första finaler avgörs

Lördagens program bjuder verkligen något för alla smaker och intressen och du kan förvänta dig klassisk Scandinavium stämning dagen igenom. Här finner du både morgondagens stjärnor och den absoluta eliten men också härliga showinslag.

Under förmiddagen rids spännande ungdoms- och unghästklasser med landets absolut mest lovande talanger som alla kämpat för att ta sig till Scandinavium under hösten och våren.  På eftermiddagen blir det förstklassiga dressyruppvisningar när den näst sista deltävlingen av den västeuropeiska ligan av i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ avgörs. Vi kan förvänta oss gåshud och hög WOW-faktor när ryttarna lotsar sina hästar genom egenkomponerade program till häftig musik i denna FEI World Cup Dressage™ Grand Prix Kür.

Lördagkvällen fortsätter med spännande avslöjanden och inval till Gothenburg Horse Shows Hall of Fame och avslutas med en riktig publikfavorit; Gothenburg Trophy!

Lördagen syn och teckentolkas via Got Events app från kl. 10.00-14.15, samt hela kvällsföreställningen. 

Lördag dagpass från 09.00

09.00 GHS Young Rider Cup – omgång 2
A0/A0 två faser

Spännande klass där Sveriges mest talangfulla ung­domar mellan 16-21 år får chans att visa upp sig i ett internationellt sammanhang. Först rids en grundomgång där de felfria går direkt vidare till omhoppning där det gäller att vara både felfri och snabbast.

10.15 Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar - omgång 2
CSIYH1*, två faser

Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio internationella hästar i samma åldersgrupp. Passa på att få en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten. Omgång två rids i två faser där de felfria går direkt till omhoppning.

11.45 Sverigeponnyn - final
bed A:Inverkan, Lätt B/0.90 m 

Sveriges mest omtyckta hoppcup för c-ponnyer. Efter att ha kvalat under hösten och vintern har nu de tio bästa ekipagen tagit sig hela vägen till final i Scandinaviums. Räkna med nerver, hejjarop och magisk stämning när nästa vinnare ska koras. Ekipagen bedöms enligt bed A:Inverkan.

12.35 Utdelning av stipendier

12.45 Show - Voltige, Mounted Games och Agility

Showen inleds med voltige från vårt duktiga landslag - Svea voltige. Därefter ställs lag från bl.a. Sverige, Wales och England mot varandra i årets upplaga av Gothenburg Horse Shows Mounted Games. Fartfylld action och spänning på hög nivå utlovas. I den efterföljande agilityuppvisningen får vi se hundar och hundförare visa upp det otroliga partnerskapet som finns mellan hund och förare i en fartfylld show.

14.40 Internationell hoppning - Winning Round från fredagens ATG V5 1.45

De 5 heatvinnarna samt de 10 bästa från fredagskvällens internationella V5- hoppning gör upp om den slutgiltiga segern i en spännande hoppning där både fel och tid räknas in. Eventuella fel från fredagens heat tas inte med till lördagen.

PRE RIDE - GOTHIA TOWERS
ca 15.00

Uppsnack på Gothia Towers inför kvällens klasser. 

Boka din biljett här!

Lördag kvällspass från 16.30

16.30 FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix Kür
FEI Grand Prix Freestyle

I denna avgörande Kür rider världscupryttarna ett egen­komponerat program till musik och ekipagen får verkligen lov att glänsa och visa upp sina främsta kvalitéer. Njut av dansande ekipage i absolut världsklass.

När halva startfältet har ridit är det paus och då vi bjuds på en Kür av drottningen av paradressyr - Louise Etzner Jakobsson

20.25 Hall of Fame

Utdelning av pris till årets pristagare av Gothenburg Horse Show’s prestigefyllda Hall of Fame. Läs mer här.

21.00 Gothenburg Trophy 1,55
CSI-W 5*, A0/A0

Äntligen dags för vår klassiska publikfavorit Gothenburg Trophy! Vänta dig spänning och dramatik till sista ryttaren ridit, för här går verkligen alla för segern. Stämningen i arenan är magisk och läktarna fullständigt lyfter för varje felfri runda. En prestigefylld klass som några av världens bästa ryttare har vunnit genom åren.  Först rids en grundomgång och de felfria ekipagen gör sedan upp i en spännande omhoppning.

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 
22.00 - 03.00 

Avsluta dagen med mingel och härligt häng på i Lobbybaren på Gothia Towers.

 
Preliminär sluttid för dagen: kl 22:30

Boka din biljett här!

Miljödiplomerat evenemang

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 19 februari
Torsdag 20 februari
Fredag 21 februari
Söndag 23 februari