Fredag 25 februari

Dressyrälskarnas dag och hoppentusiasternas kväll

Fredag morgon äntrar dressyrhästarna arenan för första gången och du som besökare bjuds på en heldag i dressyrens tecken med både framtidens stjärnor och den absoluta ryttareliten. Gothenburg Horse Show är näst sista anhalten för den västeuropeiska ligan i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ och under eftermiddagen rids en av säsongens kanske viktigaste Grand Prix-klass (hittills!). 

På hoppningens sida avgörs den västeuropeiska ligan i Scandinavium och till kvällen byts piaff och passage mot maffiga oxrar och imponerande trekombinationer när helgens första Longines FEI JUMPING WORLD CUP™  klass går av stapeln. Kvällen avslutas med en spännande hoppklass som engagerar hela publiken.

Fredag dagpass från 09.00 

Uppsnack i arenan med kända dressyrprofiler

SWB Trophy dressyr fem, sex och sjuåringar

Efter att ha kvalat under Breeders Trophy är det dags för Sveriges bästa fem, sex och sjuåriga SWB-hästar att ställas mot de bästa i sin årgång. De rider FEI:s dressyrprogram för respektive ålderskategori samt bedöms enligt FEI:s bedömningsprotokoll.

Paradressyr

För första gången tar paradressyren ett större utrymme i Gothenburg Horse Show's program. Vi kommer att få se ryttare med de olika graderna av funktionsnedsättning visa hur tävlingsmomentet går till, förklarat av landslagsledare Agneta Aronsson.

FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix
FEI Grand Prix

Första omgången där världens bästa dressyrekipage rider helgens inledande Grand Prix klass. Vi vågar lova dressyr i absolut toppklass.

Fredag kvällspass från 18.00

Internationell hoppklass 


I denna internationella hoppklass rider ryttarna på tid och påverkar startordningen till när söndagens världscupklass avgörs. Ta chansen att få se världens bästa hästar och ryttare göra upp om prispengar och placering.

 

Internationell hoppklass 

En fartfylld hoppklass där eliten först rider en grundomgång och de felfria ekipagen sedan gör upp i en spännande omhoppning.

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 


Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers. Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 23 februari
Torsdag 24 februari
Lördag 26 februari
Söndag 27 februari