Fredag 24 februari

Dressyrälskarnas dag och hoppentusiasternas kväll

Fredag morgon äntrar dressyrhästarna arenan och du som besökare bjuds på en heldag i dressyrens tecken med både framtidens stjärnor och den absoluta ryttareliten. Gothenburg Horse Show är näst sista anhalten för den västeuropeiska ligan i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ och under eftermiddagen rids en av säsongens kanske viktigaste Grand Prix-klass. 

På hoppningens sida avgörs den västeuropeiska ligan i Scandinavium och till kvällen byts piaff och passage mot maffiga oxrar och imponerande trekombinationer när kvalklassen till söndagens Longines FEI JUMPING WORLD CUP™  klass går av stapeln. Kvällen avslutas med en spännande hoppklass som engagerar hela publiken.

Fredag dagpass från 09.00 

Uppsnack i arenan med kända dressyrprofiler

SWB Trophy dressyr fem, sex och sjuåringar

Efter att ha kvalat under Breeders Trophy är det dags för Sveriges bästa fem, sex och sjuåriga SWB-hästar att ställas mot de bästa i sin årgång. De rider FEI:s dressyrprogram för respektive ålderskategori samt bedöms enligt FEI:s bedömningsprotokoll. Här får vi se våra framtida stjärnhästar äntra en internationell arena för första gången i deras karriär. 

Lövsta Future Challenge Dressage International Tour
FEI U25 Grand Prix

8 startande U25-ryttare gör upp om den nya, internationella touren som är ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Herning World Cup och Jumping Amsterdam. Läs mer om Lövsta Future Challenge Dressage International Tour här. 

FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix 
FEI Grand Prix

Första omgången där världens bästa dressyrekipage rider helgens inledande Grand Prix klass. Vi vågar lova dressyr i absolut toppklass när världscupsäsongens näst sista omgång ska avgöras. 

Klicka här för att köpa biljett till fredag dagpass. 

Fredag kvällspass från 18.00

Uppsnack inför kvällen hoppklasser

Internationell hoppning
Qualification Longines FEI Jumping World Cup™ 


I denna hoppklass rider ryttarna på tid och påverkar startordningen till söndagens världscupklass. För de ryttare som inte är direktkvalificerade till söndagen finns här chans att kvala in. En viktig klass där världens bästa hästar och ryttare får mäta sig ordentligt inför helgen.

Internationell hoppning

En fartfylld hoppklass där eliten först rider en grundomgång och de felfria ekipagen sedan gör upp i en spännande omhoppning.

Klicka här för att köpa biljett till fredag kvällspass. 

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 


Avsluta dagen med mingel och härligt häng i Lobbybaren på Gothia Towers. Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 22 februari
Torsdag 23 februari
Lördag 25 februari
Söndag 26 februari