Fredag 21 februari

Dressyrälskarnas dag och hoppentusiasternas kväll

Fredag morgon äntrar dressyrhästarna arenan för första gången och du som besökare bjuds på en heldag i dressyrens tecken med både framtidens stjärnor och den absoluta ryttareliten. Gothenburg Horse Show är näst sista anhalten för den västeuropeiska ligan i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ och under eftermiddagen rids en av säsongens kanske viktigaste Grand Prix-klass (hittills!). 

På hoppningens sida avgörs den västeuropeiska ligan i Scandinavium och till kvällen  byts piaff och passage mot maffiga oxrar och imponerande trekombinationer när helgens första Longines FEI JUMPING WORLD CUP™  klass går av stapeln. Kvällen avslutas med en spännande hoppklass som engagerar hela publiken.

Fredag dagpass från 09.00 

09.00 Uppsnack i arenan med kända dressyrprofiler


09.30 SWB Trophy dressyr femåringar

10.00 SWB Trophy dressyr sexåringar

10.30 SWB Trophy dressyr sjuåringar

Efter att ha kvalat under Breeders Trophy är det dags för Sveriges bästa fem, sex och sjuåriga SWB-hästar att ställas mot de bästa i sin årgång. De rider FEI:s dressyrprogram för respektive ålderskategori samt bedöms enligt FEI:s bedömningsprotokoll.

11.30 Lövsta Future Challenge International Dressage U25 Kür
FEI Grand Prix Freestyle

 I årets nyhet får vi se våra svenska U25-talanger i dressyr möta internationella U25-ryttare. Ta chansen att få se framtidens världselit i deras tidiga år!

12.30 Clinic med Christoph Hess - fokus den unga dressyrhästen

Clinic med med legendaren Christoph Hess där fokus ligger på den unga hästens form i de olika utbildningsstadierna, samt hur du anpassar din sits och position för din unghästridning.

13.20 FEI DRESSAGE WORLD CUP™ Grand Prix
FEI Grand Prix

Första omgången där världens bästa ryttare rider helgens inledande Grand Prix klass. Vi vågar lova dressyr i absolut toppklass.

PRE RIDE -  GOTHIA TOWERS 

ca 16.00

Uppsnack på Gothia Towers inför kvällens hoppklasser. 

Boka din biljett här!

Fredag kvällspass från 18.00

18.00 Internationell hoppklass 1,50 
Två faser A0/A0

I denna internationella hoppklass rider ryttarna på tid och påverkar startordningen till när söndagens världscupklass avgörs. Ta chansen att få se världens bästa hästar och ryttare göra upp om prispengar och placering.

21.00 Internationell hoppklass ATG V5 1.50
1.50 m, Table A tidshoppning

För första gången bjuds vi på en internationell hoppning med V5 där ekipagen delas in i fem olika grupper, heat, och det gäller att vara felfri och snabbast i mål för att vinna sitt heat. Varje heatsegrare samt de 10 bästa utöver heatsegrarna går vidare till en Winning Round på lördag eftermiddag. Eventuella fel tas inte med till Winning Round.

DRESSYRMIDDAG - GOTHIA TOWERS 
ca 19.00

Enbart för dig som har köpt Dressyrpaketet eller Dressyrmiddagen

AFTER RIDE - GOTHIA TOWERS 
22.00 - 03.00 

Avsluta dagen med mingel och härligt häng på i Lobbybaren på Gothia Towers. 

 

Preliminär sluttid för dagen: kl 22:30

Boka din biljett här!

Miljödiplomerat evenemang

Tillbaka till program

Övriga dagar: 
Onsdag 19 februari
Torsdag 20 februari
Lördag 22 februari
Söndag 23 februari