Intervju med Douglas Lindelöw

Han har kallats för rookien i hopplandslaget och siktar nu på att både förbättra sitt mästerskapsfacit och ta sig till OS 2020. Snart 27-åriga Douglas Lindelöw satsar hårt på att ta sig till toppen och prestera bra under mästerskapen. Här kan du läsa en längre intervju med honom.


Douglas och hästen Jezebel

Gothenburg Horse Shows ambassadör tillika svenska hopptalang Douglas Lindelöw bor till vardags i Fulltofta i Skåne där han även driver Stall Fulltofta. Sedan han var liten har han varit omgiven av hästar och föräldrarnas intresse för ridsporten gjorde att även Douglas fick upp ögonen för hästar.

– Jag har alltid haft hästar omkring mig men det genuina intresset växte fram när jag var 11-12 år. Mina föräldrar hjälpte mig att tidigt ta mig till en hög nivå och jag har fått mycket gratis tack vare deras hårda arbete. Det betyder väldigt mycket att ha mina föräldrar bakom mig, särskilt i motgångar då de kan känna igen sig i den känslan, säger Douglas Lindelöw.

 “Det är väldigt smickrande”

Sedan början av 2016 har Douglas varit ambassadör för Gothenburg Horse Show. Ett uppdrag som innebär att han representerar Gothenburg Horse Show och ridsporten i olika sammanhang.

– För mig är det väldigt smickrande och kul att vara förknippad med en organisation och ett evenemang som är så stort och erkänt. Gothenburg Horse Show är ett evenemang som på många olika sätt håller världsklass både för oss som tävlar men också för publiken, säger Douglas Lindelöw.

För några år sedan var det ett mål för Douglas att ta sig till Gothenburg Horse Show, och nu i efterhand känner han att det var där hans karriär tog fart på allvar.

Gothenburg Horse Show har alltid varit en målsättning för mig. Stipendiet jag fick för några års sedan var startskottet för min karriär som senior och det ledde bland annat till EM-guld som Young Rider, säger Douglas Lindelöw.

 “Jag hoppas kunna framhäva vår sport”

 I början av sin karriär hade Douglas flera olika ryttare som han såg upp till, en av dem var Rodrigo Pessoa.

– Nu plockar jag detaljer från ryttare som jag tycker gör något väldigt bra och som jag skulle kunna lära mig något av, till exempel Scott Brash.

Att han själv ses som en förebild av många tycker han är smickrande.

 – Det är roligt och jag hoppas kunna förmedla och framhäva både en positiv känsla för hästar och vår sport, säger Douglas Lindelöw.

På frågan vad en bra förebild är så svarar Douglas;

– Någon som har en bra ridteknik, men det är också viktigt att ha ett genuint hästintresse och vara en förebild även vid sidan av banan. Att alltid sätta sina hästar och medtävlande i första rummet.

Till vardags tränar han hårt inför de kommande mästerskapen. Och att det är just hans föräldrar som tränar honom har hjälpt Douglas.

– Det är en stor fördel eftersom vi kan ha högt i tak och det är väldigt utvecklande. Jag tror att det har bidragit till mina framgångar inom sporten, säger Douglas Lindelöw.

Med flera framgångar i bagaget siktar han mot nya och högre mål - något han drivs av. Men motivationen till att vinna i alla lägen kan ibland påverka honom negativt.

– Jag vill gärna alltid vinna och det har gjort att jag ibland har satsat väldigt mycket på omhoppningarna, vilket har gett bra tider men även nedslag. Det jobbar jag mycket på att förbättra, säger Douglas Lindelöw.

Hur laddar du inför en tävling?

– Jag försöker se till att jag mår bra, gör saker jag tycker är roligt och som jag mår bra av. Jag kör mycket mental träning och lättare fysisk träning som hjälper mig med rörlighet och hållbarhet, säger Douglas Lindelöw.

Gothenburg Horse Show är en väldigt unik tävling”

I februari är det ännu en gång dags för Douglas Lindelöw att rida in på ett fullsatt Scandinavium under Gothenburg Horse Show. En tävling som enligt honom är väldigt unik.

– Den har de absolut bästa förutsättningarna för både häst och ryttare. Det är en svårslagen stämning på arenan framför allt för oss svenska ryttare. Publiken hejar fram varenda ekipage, säger Douglas Lindelöw.

Och det är just känslan innan han rider in i arenan som enligt honom är svår att slå.

– Det är alltid nervöst innan. Jag känner att jag vill prestera extra bra och ge publiken något extra att heja på. Det är en svårslagen känsla när man får till en bra runda och rider i mål, säger Douglas Lindelöw.

Varmt välkomna att se Douglas Lindelöw och de andra stjärnorna på plats i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 20-25 februari 2018. Säkra din plats här.

Läs mer om Douglas här.