Stridsledningsofficer bland världseliten i fälttävlan

Philippa Magnusson är både stridsledningsofficer och representant i landslaget i fälttävlan. Tillsammans med hästen Cesar gjorde hon sin EM-debut i Luhmühlen 2019, snart är det dags för den stora tävlingen Barocca horse trials. 

Philippa Magnusson är en del av FM Elit, Försvarsmaktens satsning på idrottstalanger. Det innebär att hon och andra idrottare kan ägna 50 procent av sin normala arbetstid till sin elitsatsning utan att behöva välja bort jobbet eller idrotten.
  − För mig är FM Elit helt avgörande för att kunna satsa. Det är en svår ekvation, det är en dyr sport och den kräver mycket tid, säger Philippa. 

För att kunna fundera på en ansökan om FM Elit krävs det att man ligger i minst topp 15 i landet. I fälttävlan innebär det den högsta fyrstjärniga nivån. 

  Det finns fler spännande möjligheter inom Försvarsmakten för dig som vill ha en aktiv vardag. Kom till vår monter B07:78 på EuroHorse-mässan och ställ alla dina frågor till våra medarbetare på plats. Dessutom kan du testa någon av våra aktiviteter: 
- Upplev att vara en del av Försvarsmakten i vår VR-station
- Testa hur stark ryttare du är i Jägarvilan
- Gör personlighetstest ”Vem är du i stallet?”

Välkommen att upptäcka Försvarsmakten!


Foto: eventingphoto