Nyhet i ATG Riders League

Nytt i reglerna för ATG Riders League, Grand Prix-touren, är att den ryttare som har flest poäng i serietabellen efter femte och sista deltävlingen i Borås är den som får chans att rida de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show.

Tidigare gällde att den ryttare som vann finalen i ATG Riders League under Gothenburg Horse Show skulle erbjudas en plats i de internationella klasserna, men det upplägget var inte kompatibelt med det internationella ridsportförbundet FEI:s regler.

- De hästar som ska delta i det internationella meetinget måste besiktas och anmälas senast på tisdagen den 30 mars. Och finalen i ATG Riders League rids ju först på onsdagen den 31 mars. Därför blev det i praktiken en omöjlighet att få till, förklarar Robert Solin, nationell samordnare hoppning på Svenska Ridsportförbundet.

- Vi är ytterst glada över att vi genom denna regeländring ändå kan erbjuda en av ATG Riders League-ryttarna en chans att starta i de internationella klasserna, säger Robert Solin.

Emma Emanuelsson är den ryttare som just nu leder serietabellen på 71 poäng. Men två deltävlingar återstår och många poäng står fortfarande på spel. Seger i en delfinal ger 30 poäng. Det lär bli spännande omgångar i Kungsbacka och Borås.

Återstående tävlingar
25-28 februari Kungsbacka Ridklubb
18-21 mars Borås Fältrittklubb

31 mars Gothenburg Horse Show, totalfinal öppen för de 20 bästa i serietabellen

Fullständiga regler hittar du här.