Linda Heed på hästen Certina M vann femte och sista heatet i ny tävlingsform

Publiken fick bevittna en världspremiär då ATG:s nya spelform V5 gick av stapeln som fredagskvällens sista klass i Scandinavium. Det var en internationell 1.45 m tidshoppning med 25 deltagande ekipage.

Fredagens sista hoppning var en nyhet från ATG. En tävling i fem heat, med fem ekipage i varje, där segraren från varje heat går vidare till lördagens winning round. Dit går också de två bästa ekipagen utöver heatsegrarna från varje grupp. Totalt kommer 15 ekipage att göra upp i en spännande klass där både fel och tid räknas.

Fredagens tävling bjöd på världspremiär för ATG:s nya spelform, V5, där man tippar segraren i varje heat. Lyckas man med det får man sin grundinsats multiplicerad med oddset som vinst. Ju färre som spelat på vinnare desto högre blev oddsen. Lägsta insats är fem kronor.

Peter Lundström hade byggt en lagom utmanande bana där de 12 hindren låg på en höjd av 1,45 meter. Här gällde det att vara både felfri och snabb. Vi fick se en rafflande tävling med otroligt snabba rundor där publiken höll andan när de snäva svängarna avlöste varandra.  En kul tävlingsform både för de tävlande och för publiken.

Segraren i grupp 1
Rodrigo Glesteira Almeida från Portugal på Kafka v. Heffinch.

Segrare i grupp 2
Linnea Ericsson-Carrey, Danmark på Lacroix

Segrare i grupp 3
Bryan Balsiger, Schweiz på Jenkins Ter Doorn

Segrare i grupp 4
Marcus Ehning, Tyskland på Priam du Roset

Segrare i grupp 5
Linda Heed, Sverige på Certina M

Dessa fem går tillsammans med tvåan och trean i varje heat till morgondagens winning round.

Se alla resultat här