Julie Carlberg tog titeln Morgondagens vinnare

Det blev Julie Carlberg som tog titeln Morgondagens vinnare med familjens egen uppfödning CCStud’s Fidelity. En tajt och effektiv omhoppning där Julie och Fidelity bättrade tiden med nästan en sekund.

De 16 duktiga juniorerna,  alla finalister i legendariska serien Morgondagens vinnare, visade klassen. Hela elva ekipage var felfria på hinder men två föll på tiden, tajt och krävande som en finalomgång ska vara. 

Nio gick vidare till omhoppning där Joel Torstensson och Phinemang satte standarden direkt med en snabb felfri runda på tiden 41,88. 

Snudd på hemmaryttare är Ebba Kewenter och det märktes på mottagandet hon och Cickdown fick efter in blixtsnabb felfri ritt. De putsade tiden ytterligare till 39,47 och pressen var på. 

Det satsades rejält men bommar föll för både Emma Forsell och Cornelia Wallenborg, snabbt och felfritt, är en konst.

Royale Atlas T och Josephine Olsson var fint felfria runt och det såg ut att kunna räcka till ledning med med 40 sekunder blankt såg Josephine riktigt nöjd ut ändå.

Julie carlberg och CCStuds Fidelity har varit i fin form hela säsongen och de satsade definitivt på att ta hem den åtråvärda titeln. Och visst, 38,40 sekunder och en fullkomligt strålande glad Fidelity och Julie studsade av glädje.

Lika stak har Ebba Danielsson och Chopard varit men, en tidning rivning grusade drömmarna för dem om en seger. Istället blev det en ärofylld femte plats.

Kommentarer från ryttarna:

Julie Carlberg - vinnare med familjeuppfödningen CcStud’s Fidelity
— Känns riktigt kul. Jag var tvåa förra året så....
CcStud’s Fidelity är en 10-årig hingst som jag ridit i ett år.  Vår egen uppfödning och hans syskon är med här. Fidelity reds av Kevin Staut tills han var 9 år. Jag och Fidde har hittat fint samspel.
— Vi har runt 40 hästar i vår uppfödningsverksamhet.  Jag hoppas få rida EM i sommar det är mitt stora mål.
— Andraplatsen förra året och igår triggade mig rejält att satsa idag och det gick vägen.

Ebba Kewenter från Onsala blev tvåa med Cickdown.
— Det känns bra men lite surt att bli slagen av näst sista ryttaren. Så är det, är man inte snabbast så vinner man inte. Jag har vunnit GP-ponnyn tidigare och jag är nöjd med min häst, vi har haft bra ritter här.

Josephine Olsson och Royale Atlas T från Torslanda tog tredje platsen.
— Det känns bra men luften går lite ur en efteråt. Jag är nöjd med ritterna här och hela säsongen.

Resultatlänk:  https://www.longinestiming.com/equestrian/2020/gothenburg-horse-show-gothenburg/resultlist_N05.html