Isabella Toveks sto Happiness lever upp till sitt namn

Ett arbetsvilligt sto med ett glatt humör – så beskriver Isabella Tovek sin tävlingshäst

Isabella och Happiness avrundar sin tid på Scandinavium för den här gången.

– Den sista dressyrtitten blev en god upplevelse, berättar hon. Jag är mer nöjd med känslan idag än under första tävlingsdagen – då var ritten inte helt hundra.

Hon knoppar alltid sina hästar själv innan tävling.

– Jag har alltid gjort det. Och jag har samtidigt musik i hörlurarna, vilket gör att jag hamnar i en liten bubbla. Det är väldigt avslappnande.

Men någon större nervositet innan tävlingarna har hon aldrig besvärats av.

 Jag är en cool person i grunden, även om jag också är en utpräglad tävlingsmänniska  jag vill verkligen vinna mest av allt! Om jag kommer från en tävlingsomgång där det inte har gått som jag vill, har jag många intryck och känslor att hantera. Då brukar jag behöva ett par minuter för mig själv, så att jag kan sortera bland alltsammans och analysera vad som gick fel. Sen får man lägga det bakom sig och blicka framåt, mot nästa tävling.

Innan hon blev ägare till Happiness hade Isabella bestämt sig för att aldrig skaffa ett sto, hon tyckte att de helt enkelt var för ombytliga i humöret. I allra första början av sin karriär hoppade hon en ponny för en tid.

 Ponnyn var ett sto och hon kastade av mig varje gång!

Men första gången hon red Happiness sade det bara klick.

 Jag hade sett en film på henne och bestämde mig för att åka och provrida. Det stämde mellan oss så fort jag satt upp! Happiness är väldigt arbetsvillig, vilket är viktigt för mig när jag väljer tävlingshäst.  Dessutom är hon nöjd och glad precis jämt!

Isabella vill att hästarna ska se fram emot arbetet de ska utföra.

– Därför nöter vi aldrig på dressyrbanan sju dagar i veckan. Istället brukar jag rida ut i skogen med jämna mellanrum, eller så använder jag travbommar som omväxling.  Jag vill att hästarna ska bli lite glada och tycka att det vi gör tillsammans är roligt!