Internationellt stjärnspäckad dressyr

Internationellt stjärnspäckad dressyr
I Göteborg är det näst sista chansen för dressyrryttarna som vill till Las Vegas att ta poäng i FEI DRESSAGE WORLD CUP™. Danska toppryttaren Cathrine Dufour, sexa på världsrankningen och med kvalseger från Herning på Bohemian med sig i bagaget, kommer till Göteborg och Scandinavium.
Det gör Cathrine trots att hon egentligen inte har någon Las Vegas-final i tankarna. Det är chansen att rida på världens bästa inomhusdressyrtävling som lockar, liksom den fantastiska svenska publiken. Med sig har Cathrine sin själsfrände Atterupgaards Cassidy – vinnare av Top 10-finalen i Friends.
Som alltid är det tufft för tyska ryttare att ta sig till final. Inte för att de har för lite poäng, utan för att en final endast får innehålla tre ryttare från en nation.
Från Tyskland kommer två ryttare på väg upp i karriären och med siktet inställt på Las Vegas. I år leder Benjamin Werndl tabellen för dressyren, eller han är faktiskt i delad ledning med sin syster Jessica von Bredow-Werndl. Därefter kommer Fredric Wandres som tog hem Olympiakvalet med Duke of Britain under sin första säsong.
Som om det inte räckte kommer nästa brittiska dressyrunder Charlotte Fry. Hennes karriär som senior har kickstartat trots att Charlotte bara fyller 24 år i februari, tekniskt sett är hon på U25-nivå. I augusti 2019 ingick hon i det brittiska EM-laget på valacken Four Legends. I världscupen har hon ridit honom och hingsten Everdale.
– Jag är så förväntansfull över att få komma till Göteborg för första gången, det blir spännande. Jag kommer att rida Dark Legend, berättar Lottie Fry som räknar ner.


Se hela listan på de internationella dressyrryttarna här

Svenska dressyrfavoriter – och spännande debutanter
Vilka svenska ryttare ska då bjuda på motstånd på dressyrbanan? Landslagsryttaren Antonia Ramel kommer med sin vackra flygande holländare Brother de Jeu, kallad ”Bro” i stallet. Det blir premiär för de två i Scandinavium.
Debutant är Sandra Dahlin med SWB-stoet Ichi, tillsammans tog de två CDI3*-segrar i Helsingfors i oktober. En ryttare som har haft fantastiska ögonblick i Scandinavium är Paulinda Friberg med sitt sto Di Lapponia T, som tillsammans har varit med tre år. De är lite av kürspecialister med ett mäktigt program.
Truppen blir komplett med Natalie Oldfors på SWB-valacken Mickey M, snudd på hemmaryttare och debutant, och Jeanna Högberg med sin finskägda hingst Duendecillo P med stallnamnet ”Peikko”.