Information om nationella finaler

Vårens nationella tävlingsstopp har påverkat Gothenburg Horse Shows nationella klasser. Så här är läget just nu och planerna för fortsättningen. 

-Det är alltid viktigt för oss att främja de nationella ryttarna och bidra till utveckling och inspiration, det senaste året har ju varit mer utmanande än någonsin även på detta område. Därför känns det bra att vi nu har hittat lösningar för respektive kategori, så att de kvalade ekipagen som lagt tid och engagemang känner att de inte blir lämnade tomhänta efter vårens turbulens, kommenterar Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen.

-Naturligtvis kan det fortfarande komma att förändras utefter de restriktioner som råder, men i nuläget är det så här vi ser att finalerna kan genomföras. Vi är väldigt glada och tacksamma för att Strömsholms RF och Fjärås Hoppryttare ställer upp och hjälper oss med planering och genomförande av våra klasser. 

Sverigeponnyn

Semifinal och final kommer som tidigare meddelat att avgöras på Strömsholm första helgen i juni, under förutsättning att tävlingarna för ryttare födda 2005 eller senare är öppnade av myndigheterna på ett sådant sätt att tävlingen kan genomföras. Förhoppningen är att fler kval ska kunna genomföras inför finalerna.

Arena Youth Tour

Premiäråret av Arena Youth Tour blev inte som planerat när både final 1 i Friends Arena och final 2 i Scandinavium tvingades ställas in. Tillsammans med arrangören bakom Sweden International Horse Show har Gothenburg Horse Show beslutat att de ryttare som var kvalificerade till finalerna kommer dela på de prispengar som är avsatta. Listan på vilka ryttare som var kvalificerade för finalen finns här

SWB Trophy – hoppning

Finalen i hoppningens SWB Trophy kommer att avgöras under Gothenburg Summer Tour, som arrangeras av Fjärås Hoppryttare på Åbytravet 19-23 juni.