Hungriga hoppryttare med siktet inställt på vinst

Världscupen i hoppning, LONGINES FEI JUMPING WORLD CUP™, är inne på upploppet med den näst sista kvaltävlingen i Bordeaux lagd till handlingarna. Under Gothenburg Horse Show är det Europafinal i den västeuropeiska ligan.
Ett antal ryttare är i behov av att plocka de sista poängen som krävs, oftast drygt 40 poäng. Ryttarna slåss om 18 finalbiljetter till Las Vegas och redan nu finns det 17 som har över 40 poäng.

De två tyska giganterna Marcus Ehning och Daniel Deusser satsar stort i världscupen med flera hästar. Just Ehning jagar en fjärde historisk titel i Las Vegas och Deusser är bespetsad på att upprepa sin svit, med seger i Lyon 2014 och pallplatser under senare år.
Från Frankrike kommer Kevin Staut med en bra säsong bakom sig. En av många framgångsrika schweiziska ryttare i årets världscup är Pius Schwitzer som, framförallt med Cortney Cox, har haft fin framgång. De sitter så gott som säkert redan på sina finalplatser, medan Harrie Smolders behöver en framskjuten placering.
Segraren i Oslo – Bryan Balsiger– och Robert Whitaker som vann i Helsingfors kommer båda till start i Göteborg. De har tillsammans med Daniel Deusser, Marcus Ehning och Dennis Lynch vunnit några av säsongens totalt 14 kval. En verkligt högoktanig Europafinal väntar Scandinaviums publik.
En extra krydda blir det att få se Angelica Augustsson Zanotelli i Scandinavium igen, för första gången sedan 2012, som dessutom tävlar mot sin man Marlon Modolo Zanotelli. Janika Sprunger jobbar upp nya hästar och har inte gjort många starter i år, men till Göteborg kommer den meriterade schweiziska ryttaren. Säkert hjälper det till att hennes fästman Henrik von Eckermann ska rida, precis som större delen av det svenska landslaget i hoppning.

Se hela listan på internationella hoppryttare här


Rolf-Göran Bengtsson startar i Scandinavium.