Sverige — vi har ett resultat i Gothenburg Trophy

Det blev hårt i år, endast sex lyckades ta sig felfritt till omhoppning varav tre svenskar. Tiden blev en verklig utmaning och många stupade där. Bäst av alla var Daniel Deusser och superhästen Calisto Blue.

Hindermässigt skördade diagonalens trekombination oxer — räcke — räcke allra flest offer, mer än en kom helt fel in och tog med sig två eller tre hinder. Även sista hindret visade sig vara en rejäl utmaning. Nyinvalda Hall of fame medlemen Butterfly Flip hade sin dotter Flip’s Little Sparrow till start med Stephanie Holmén. Och det såg så bra ut hela vägen runt, sen föll sista hindret förargligt nog. Nästa svensk att nästan jubla var Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W som gjorde en otroligt snygg runda och så blev det ett förargligt tidsfel. 

Först ut att nolla blev Daniel Deusser med världscupkvalvinnaren Calisto Blue. Sedan kom en knippe ryttare med och glädjande nog var Peder Fredricson och H&M Christian K först ut, följt av Fredrik Jönsson och Cold Play. Sist ut var Henrik von Eckermann och Castello som tog en rövarsväng ingen annan provat och kom i mål felfri till publikens jubel.

Först ut i omhoppning satte Daniel Deusser en klockren ritt på 38,62. Emanuele Gaudiano är känd för att rida fort men Contento är lite mer oprövad jämfört med hans Chalou. Nu blev det satsning från start, knackade lite i ett och rev sedan flera. 

- "Jag var tillräckligt snabb för att sätta press på de som kom efter mig. Calisto är väldigt konsistent, han gör aldrig en dålig tävling. Jag är så glad för att vi vann ikväll", sa Daniel Deusser efter vinsten. 

Peder Fredricson fick Scandinavium, fullsatt, att bli knäpptyst men en rivning fick publiken till ett samfällt "Neeeejjjjjjj" och H&M Christian K matchade tiden med 4 fel gav inte seger.

— "Jag är otroligt nöjd med min häst och det var två bra rundor idag. Göteborg är en så härlig tävling att rida", berättade Peder Fredricsson. 

Hjälten från VM i Tryon Fredrik Jönsson och Cold Play satsade hårt, och som den hästen hoppar, men nej, den gula räcket föll och då sänkte Fredrik tempot.

Denis Lynch med GC Chopins Bushi kom in för att ta hem trofén, inget annat gällde. Det blev en fräck felfri ritt men irländaren kunde inte matcha Deussers tid. Skulle Henrik von Eckermann kunna bärga en svensk seger med Castello? Med sin specialbetsling utan nosgrimma var Castello frioch som de satsade tillsammans. Men in i tvåkombination blev det för snävt, totalt åtta fel och sjätte plats.

Tyskland, Irland och Sverige blev nationsordningen i Gothenburg Trophy med Deusser, Lynch och Fredricson på pallen.

Citat

Daniel Deusser
- Jag var tillräckligt snabb för att sätta press på de som kom efter mig. Calisto är väldigt konsistent, han gör aldrig en dålig tävling. Jag är så glad för att vi vann ikväll.

Denis Lynch
— Det började dåligt med Chopins Bushi men nu har vi ett bra partnerskap, jag pressade inte allt för mycket på honom idag. Jag låter honom hållas där han trivs, han är bättre åt ena hållet än det andra.

Peder Fredricson
— Jag är otroligt nöjd med min häst och det var två bra rundor idag. Göteborg är en så härlig tävling att rida.

Henrik von Eckermann:
— Jag har provat alla möjliga bett på honom och har funnit att det här gummibettet utan nosgrimma är det han gillar bäst. Jag är den enda här som inte vunnit Trophyn och ville så gärna vinna idag, satsade allt på det men nej, inte idag.


Resultat :  https://www.longinestiming.com/equestrian/2020/gothenburg-horse-show-gothenburg/startlist_r1_08.html