Douglas och Casque Blue vann i Scandinavium

Det blev dubbelt svenskt i topp på fredagens inledande hoppklass när Douglas Lindelöw på hästen Casque Blue vann den 1,50 meter höga tidshoppningen, tätt följd av Henrik von Eckermann på Peter Pan.

34 ekipage kom till start och tog sig snabbt och med snäva svängar an den tolv hinder långa banan. Hinderhöjden var 1, 50 meter och det gällde att snabbt och felfritt ta sig runt för att resultatet här skapar startordningen till söndagens viktiga världscupklass, Gothenburg Horse Shows höjdpunkt, där det är sista chansen att skaffa de åtråvärda poängen för att få en plats i finalen senare i vår i Las Vegas.

Publikfavoriten Rolf-Göran Bengtsson rev ner jubel och applåder som vanligt när han kommer till Scandinavium. Tyvärr var det inte hans och hästen Cassilano Jmens dag och ekipaget utgick efter några rivningar.

Svenske Henrik von Eckerman på Peter Pan var snabb och felfri och gick tidigt upp i ledningen och behöll den länge. Publiken fick se flera fina ritter, bland annat en otroligt snabb runda av franske Kevin Staut som fick kvällens snabbaste tid men som tyvärr rev sista hindret.  Som tredje sista ekipage knep Douglas Lindelöw välförtjänt åt sig ledningen när han på hästen Casque Blue, med darr på sista bommen, putsade Henriks tid med knappt en sekund.

Peder Fredricsson, den ende svenske ryttare som poängmässig har möjlighet att ta sig till finalen, kom inte till start men kan ändå starta i söndagens tävling.

I vinnarintervjun sa Douglas att han hade en makalös häst och att vi kan vänta oss fler försök att vinna från honom under helgen. Han passade på att tacka publiken för den fantastiska stämning som de alltid skapar här i Scandinavium.

De tre främst placerade blev:

  1. Douglas Lindelöw, Sverige på hästen Casque Blue
  2. Henrik von Eckermann, Sverige på hästen Peter Pan
  3. Daniel Deusser, Tyskland på hästen Jasmien v. Bisshop

Alla resultaten från klassen hittar du här