”Det hade jag aldrig trott!" - Erik Nordström vinnaren i GHS Young Rider Cup finalen

Kanske är det den mest förvånade vinnare i GHS Young Rider Cup finalen genom alla tider. Erik Nordström med Mprez tog hem titeln efter att som enda finalist ha klarat Peter Lundströms bana på 1,45 höjd helt felfri. Dessutom med reservhästen. – Jag hade varit nöjd om jag haft tre ner idag, jag var på plats för att få erfarenhet och lära, ta chansen att få rida i Scandinavium och så vinner jag, jag kan fortfarande inte tro det! sa en lät chockad segrare.

De tio finalisterna hade en del bekymmer, om det var nerver, trötthet eller bara oflyt är svårt att säga men bommarna föll lite här och där. Efter halva startfältet var bara Erik Nordström felfri och förväntan på fler felfria var stor. Men när till och med storfavoriten Kajsa Björe och Fine Emmely hade flera ner så återstod en felfri och solklar segrare – Erik Nordström med Mprez.

Vem är då Erik Nordström, 18 år på det 19:e? Han bor strax utanför Eslöv i Skåne och rider tre hästar, tränar för Ulrika Trägårdh och Stefan Sjögren och har en mycket berömd gudfar. Hans start på GHS fick en annorlunda början.

– Jag kvalade på en annan häst Chanel men kände att hon inte var fräsch här i onsdags så jag fick byta häst. Chanel hade fått en hovböld. Vi fick rådda om och Rolf- Göran Bengtsson, min gudfar, fick hämta min häst på vägen upp från Tyskland. Min andra häst Mprez gick hemma i hagen och har precis debuterat på nivån med två nerslag i Borås.

– Lilla M och Rolf-Görans två hingstar åkte upp tillsammans, pappa hade lindat henne heltokigt så allt satt löst när hon kom fram, pappa är inte så van. Mprez var här när hon var sju och var helt cool i arenan. Jag hade inga förväntningar i kvalet utan tyckte det gick bra.  Banan var stor och jag tyckte den var rolig, men jag hade aldrig förväntat mig att vara felfri. Det här är helt sjukt, helt otroligt. Jag äger inga hästar själv.

– Det är otroligt att ha en sådan gudfar som Rolf-Göran Bengtsson, han är så engagerad. Jag vill åka dit och arbeta för honom. 

Andra platsen tog Filippa Enmark med Kin Kong van’t Valissenhof och Molly Downes med Samoa blev trea. De var snabbast av de tre ryttare som hade fyra fel, Cora Hirn med Chaginue tog fjärde plats.

Resultat

https://www.longinestiming.com/equestrian/2020/gothenburg-horse-show-gothenburg/resultlist_N12.html