FAQ

Covid-19

Hur påverkas Gothenburg Horse Show av de nya Covid-19 restriktionerna?

Måndagen 10 januari höll regeringen och Folkhälsomyndigheten presskonferens gällande nya restriktioner där det bland annat meddelades att deltagartaket vid offentliga sammankomster begränsas till 500 personer vid inomhusevenemang. Folkhälsomyndigheten bedömde också, utifrån dagens situation, att åtgärderna kvarstår till mitten av februari och att beslutet kommer att omprövas var 14:e dag.

Det innebär att det inte är klart vilka restriktioner som kommer att gälla mellan den 23 – 27 februari, då Gothenburg Horse Show planeras att genomföras. Organisationen bakom Gothenburg Horse Show väljer därför att avvakta med besked om evenemanget kommer kunna genomföras eller tvingas ställas in.

Ny uppdatering från regeringen och Folkhälsomyndigheten förväntas komma den 24 januari och då tas också det definitiva beslutet om 2022 års tävlingar.

Jag köpte min biljett, innan kravet på vaccinationspass, kan jag få tillbaka mina pengar?

Vi följer regeringens uppmaning att vaccination är en viktig smittskyddsåtgärd. Vår branchorganisation Svensk Live för en dialog med myndigheterna kring frågan om återbetalning. I nuläget är branschstandard att återbetalning inte sker, vilket är det vi följer. Vi vet ännu inte med säkerhet vilka restriktioner som kommer att gälla 23-27 februari.

Får jag behålla min biljett om det återinförs publikrestriktioner?

Alla köp finns tidsregistrerade och vid ett sådant scenario kommer de biljettköpare som köpt sina biljetter först att få behålla dessa. Vi tillämpar turordning utifrån den tidpunkt då biljettköpet är gjort.

Vad händer med min biljett till Gothenburg Horse Show 2022 om evenemanget ställs in?

Alla biljettköpare kommer få möjligheten att själva välja att få sina biljetter återbetalda eller flyttade till 2023. Mer information kommer vid ett sådant läge.

Jag har kvalat till en av de nationella finalerna (Sverigeponnyn, SWB Trophy, Lövsta Future Challenge, ATG Riders League, Arena Youth Tour), vad händer om Gothenburg Horse Show ställs in? 

Vi utreder frågan just nu och vid ett inställt evenemang kommer vi att informera så snart som möjligt vad som gäller för respektive klass.

Biljettinformation

Varför säljs det inte längre heldagsbiljetter till alla dagar?

Vi vill ge biljettköparen utökade möjligheter att skräddarsy sin upplevelse på Gothenburg Horse Show och erbjuda fler personer att ta del av det programinnehåll som intresserar dem.

Varför kan jag inte välja min sittplats själv när jag köper Seriebiljett eller Greatest Fan-biljett?

På grund av tillfälliga tekniska begränsningar fungerar inte den funktionen på just dessa biljettpaket och du blir istället hänvisad till bästa möjliga plats utvald av Ticketmasters system. Vi beklagar att detta påverkar era köp.

Vi är en ridklubb som vill köpa många biljetter, hur går vi tillväga?

Om ni är minst 20 personer som vill gå på samma föreställning kan ni boka till ungdomspris, oavsett ålder. Erbjudandet gäller för singelbiljetter och seriebiljetter. Bokningen görs via Ticketmasters företagsformulär här https://help.ticketmaster.se/hc/sv/requests/new?ticket_form_id=360000623473

Tillgänglighet

Finns det rullstolsplatser?

Rullstolsplatser bokas via ticketmaster.se likt ordinarie biljetter. Vid bokning av rullstolsplats ingår en fri ledsagare. Vid behov av fler ledsagare vänligen kontakta Ticketmaster för support på telefon 0776-707777. Entré sker via våra ordinarie entréer. Placering på rad 6 på sektion C, D, G, J, R eller T.

Kommer det finnas syn och teckenspråkstolkning?

Ja, syn och teckenspråkstolkning erbjuds under hela evenemanget men kräver att du bokat en syn- eller teckenspråks-biljett. Dessa val görs vid biljettköpet. Syn- och teckenspråkstolkning sker via Got Events tillgänglighetsapp som laddas ner via App Store eller Google Play.  Syntolkning och teckenspråkstolkning aktiveras genom att klicka på aktuell sändning under "direktsändningar". 

Finns det hörselslinga i Scandinavium?

Ja, det finns hörselslinga i Scandinavium (T-slinga)
Det finns tre områden på Scandinavium med hörselslinga (T-slinga). Skyltar finns vid entrén till dessa sektioner:
– Högst upp mellan sektion C och D
– I mitten av sektion C och D
– I mitten av sektion R och T

Ladda ner Got Events tillgänglighetsapp via App Store eller Google Play. Förstärkning av arenaljudet aktiveras sedan genom att klicka på symbolen för hörslinga.

Övrigt

Får jag ha med mig hundar in i Scandinavium?

Nej, endast certifierade assistanshundar och ledarhundar för synskadade är tillåtna in i Scandinavium.


Vem arrangerar Gothenburg Horse Show?

Det är Göteborgs evenemangs- och arenabolag Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show.


Får jag som privatperson lov att ta bilder?

Som privatperson är det ej tillåtet att använda professionella systemkameror och videoutrustning (med utbytbara objektiv). Mobiltelefoner med kamera och kompaktkameror är tillåtna. Bilderna får endast användas för eget bruk. För ryttarnas och hästarnas bästa är det förbjudet att använda blixt inne på arenan.

Endast ackrediterade fotografer har tillåtelse att ta med systemkamera likt alla andra evenemang.


Kommer EuroHorse vara öppen?

EuroHorse är öppen 24-27 februari. För de som köper biljetter till Gothenburg Horse Show på onsdagen 23 februari så gäller dessa till EuroHorse på torsdag 24 februari.

Du hittar information på https://eurohorse.se/

 

Vad händer om evenemanget skulle ställas in?

Om Gothenburg Horse Show 2022 mot förmodan skulle ställas in kommer samtliga biljettköpare att få sina biljetter återbetalda.