FAQ

Covid-19

Nu när restriktionerna släpps, kan ni ta ett nytt beslut om att genomföra Gothenburg Horse Show? 

Nej, ett evenemang i den här storleken kräver sina förberedelser, och för nära inpå går det inte att göra de omställningar som krävs. Att ställa om Scandinavium och området runt arenan för ett ridsportevenemang är ett otroligt stort arbete som kräver sin framförhållning och logistik. 

Så av respekt för våra samarbetspartners, leverantörer, underleverantörer, funktionärer och ryttare var det inte möjligt att skjuta på beslutet längre än den 24 januari.

Baserat på den informationen som fanns då och att det heller inte gavs några indikationer på att restriktionerna planerades att släppas, så var beslutet att ställa in oundvikligt.

År 2020 hade vi tur och hann genomföra Gothenburg Horse Show precis innan pandemin bröt ut, men nu drabbas vi istället av extrem otur och beslutet om slopade restriktioner kommer för vår del några veckor för sent.

Det är givetvis frustrerande och ingen vill genomföra Gothenburg Horse Show mer än vi. Vi kan inte göra annat än att blicka framåt, så hoppas vi att vi ses på Scandinavium 22-26 februari 2023.

Jag har köpt biljett till Gothenburg Horse Show 2022, vad händer med den?

Köpta biljetter kommer gälla för 2023 års evenemang. Om biljetten inte kan nyttjas återbetalas den. Ticketmaster kommer att skicka ut mer information till alla biljettköpare.

Jag har kvalat till en av de nationella finalerna (Sverigeponnyn, SWB Trophy, Lövsta Future Challenge, ATG Riders League, Arena Youth Tour), vad händer nu? 

För de svenska hästar och ryttare som har kvalat in till Sverigeponnyn, Arena Youth Tour, SWB Trophy hoppning eller ATG Riders League kommer finalerna att avgöras under Kungsbacka Grand Prix vecka 10. 

För SWB Trophy dressyr och Lövsta Future Challenge kommer mer information inom kort.

Biljettinformation

Varför säljs det inte längre heldagsbiljetter till alla dagar?

Vi vill ge biljettköparen utökade möjligheter att skräddarsy sin upplevelse på Gothenburg Horse Show och erbjuda fler personer att ta del av det programinnehåll som intresserar dem.

Varför kan jag inte välja min sittplats själv när jag köper Seriebiljett eller Greatest Fan-biljett?

På grund av tillfälliga tekniska begränsningar fungerar inte den funktionen på just dessa biljettpaket och du blir istället hänvisad till bästa möjliga plats utvald av Ticketmasters system. Vi beklagar att detta påverkar era köp.

Vi är en ridklubb som vill köpa många biljetter, hur går vi tillväga?

Om ni är minst 20 personer som vill gå på samma föreställning kan ni boka till ungdomspris, oavsett ålder. Erbjudandet gäller för singelbiljetter och seriebiljetter. Bokningen görs via Ticketmasters företagsformulär här https://help.ticketmaster.se/hc/sv/requests/new?ticket_form_id=360000623473

Tillgänglighet

Finns det rullstolsplatser?

Rullstolsplatser bokas via ticketmaster.se likt ordinarie biljetter. Vid bokning av rullstolsplats ingår en fri ledsagare. Vid behov av fler ledsagare vänligen kontakta Ticketmaster för support på telefon 0776-707777. Entré sker via våra ordinarie entréer. Placering på rad 6 på sektion C, D, G, J, R eller T.

Kommer det finnas syn och teckenspråkstolkning?

Ja, syn och teckenspråkstolkning erbjuds under hela evenemanget men kräver att du bokat en syn- eller teckenspråks-biljett. Dessa val görs vid biljettköpet. Syn- och teckenspråkstolkning sker via Got Events tillgänglighetsapp som laddas ner via App Store eller Google Play.  Syntolkning och teckenspråkstolkning aktiveras genom att klicka på aktuell sändning under "direktsändningar". 

Finns det hörselslinga i Scandinavium?

Ja, det finns hörselslinga i Scandinavium (T-slinga)
Det finns tre områden på Scandinavium med hörselslinga (T-slinga). Skyltar finns vid entrén till dessa sektioner:
– Högst upp mellan sektion C och D
– I mitten av sektion C och D
– I mitten av sektion R och T

Ladda ner Got Events tillgänglighetsapp via App Store eller Google Play. Förstärkning av arenaljudet aktiveras sedan genom att klicka på symbolen för hörslinga.

Övrigt

Får jag ha med mig hundar in i Scandinavium?

Nej, endast certifierade assistanshundar och ledarhundar för synskadade är tillåtna in i Scandinavium.


Vem arrangerar Gothenburg Horse Show?

Det är Göteborgs evenemangs- och arenabolag Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show.


Får jag som privatperson lov att ta bilder?

Som privatperson är det ej tillåtet att använda professionella systemkameror och videoutrustning (med utbytbara objektiv). Mobiltelefoner med kamera och kompaktkameror är tillåtna. Bilderna får endast användas för eget bruk. För ryttarnas och hästarnas bästa är det förbjudet att använda blixt inne på arenan.

Endast ackrediterade fotografer har tillåtelse att ta med systemkamera likt alla andra evenemang.


Kommer EuroHorse vara öppen?

EuroHorse är öppen 24-27 februari. För de som köper biljetter till Gothenburg Horse Show på onsdagen 23 februari så gäller dessa till EuroHorse på torsdag 24 februari.

Du hittar information på https://eurohorse.se/

 

Vad händer om evenemanget skulle ställas in?

Om Gothenburg Horse Show 2022 mot förmodan skulle ställas in kommer samtliga biljettköpare att få sina biljetter återbetalda.