Cora Sidney Hirn är Morgondagens vinnare

Cora Sidney Hirn från Danderyd red snabbast av alla i omhoppningen och vann finalen i Morgondagens Vinnare som avgjordes under Gothenburg Horse Show.
Publiken höll andan när Cora red an på sista hindret med full fart.

- Det är bara att köra när man väl är där, säger 16-åriga Cora som vann brons i ponny-EM förra året. Nu rider hon som junior och målet är att skaffa rutin på stor häst. I Scandinavium red hon på Bluffing Spirit, som till vardags kallas för Herr Krabba.

- Han är en 12-årig valack som kan bitas och nafsa lite men gör allt med glimten i ögat, säger Cora, som är från Danderyd och rider för Djursholms ridklubb.

- Jag har haft honom i snart två år. Han är en trevlig häst som jag lärt mig mycket av och jag hoppas vi ska kunna ha mycket roligt framöver också.

Tvåa kom Wilma Jacqueline Glans från Strömstad på hästen Alma A och trea Stina Efraimsson från Falköping på Dana.

Både Cora, tvåan Wilma Jacqueline Glans och trean Stina Efraimsson red finalen i Scandinavium även förra året. I år gick det bättre för dem alla tre. Och de inspireras både av publiken i Scandinavium och av senaste tidens svenska hoppframgångar som när Stephanie Holmén vann i världscupen för några veckor sedan.

- Det är kul att se att det inte bara är killar som är med och slåss i toppen, säger Wilma Jacqueline Glans som också var felfri i omhoppningen på hästen Alma A. Stina Efraimssons fyra fel i kombination med snabb tid räckte till tredjeplatsen för henne och Dana.

Cora Sidney Hirn och hästen Bluffing Spirit. Fotograf: Natalie Greppi