Viljor av stål ­‐ Josefine Hallengren och Torrada är redo för Göteborg!

Att kombinera ett heltidsjobb med två tävlingshästar kräver både planering och vilja men Josefine Hallengren trivs bra med kombinationen. Tillsammans med det lika viljestarka stoet Torrada gör Josefine sig nu redo för finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar i Scandinavium 3-­‐7 April.

”Hästarna är min hobby och jag är väl ingen typisk hästmänniska, utan lever ett vanligt liv vid sidan av om man kan säga så.” säger Josefine Hallengren, som till vardags arbetar som säljare inom stålindustrin. Hästarna har alltid funnits i Josefines liv men det var först när Tornesch avkomman Torrada kom in i bilden som saker verkligen började hända.

Torrada, som är uppfödd och ägd av familjevännerna Monica och Ingemar Nilsson kom till Josefine  som  3-­‐åring  och  har  sedan  dess  gått  från  klarhet  till  klarhet.  Tillsammans  har ekipaget gjort det mesta och framgångarna täcker bland annat en fjärdeplats i Breeders Trophy som 4-­‐åring och en fjärdeplats i Scandinavium och SWB Trophy som 5-­‐åring.

Tyvärr försvann stora delar av 5-­‐års säsong på grund av ett oturligt sticksår som stoet drog på sig några veckor innan Falsterbo, dit hon kvalat på sina tre första försök. Men Torrada repade sig och framgångarna fortsatte som 6-­‐åring. Inom loppet av några månader gjorde ekipaget goda resultat i championatet i Falsterbo samt tog hem andra platsen i Breeders Trophy  för  6-­‐åringar.  Andra  placeringen  i  Breeders  ser  Josefine  som  både  sin  egen  och Torradas största framgång.

Josefine beskriver sin Torrada som ett sto med mycket hög ridbarhet, som älskar att hoppa och som gör allt för att vara felfri. Hon mäter inte mycket mer än 1.60 i mankhöjd, men är trots sin petita storlek en individ med mycket karaktär berättar Josefine:

”Torrada är en väldigt speciell tjej. Väldigt mycket attityd och man får verkligen veta vad man gör när man hanterar henne för hon både sparkas och bits i stallet. Men sen, så fort man hoppar upp och rider så är hon en ängel. Hon gör allt till 150 %. Alltid. Hon vill alltid arbeta, vill alltid göra rätt och är mycket positiv. Det är väldigt svårt att tänka sig att det är samma häst eftersom hon är som hon är på backen och sen är hon en fullkomlig dröm att rida.”

Med ett fint år i bagaget ser Josefine framemot att återigen få rida in i Scandinavium med Torrada och se vad de som ekipage kan åstadkomma den här gången. Målet är tydligt,  felfritt genom samtliga klasser och att sedan prestera utifrån deras bästa nivå.

Om känslorna inför starten säger Josefine: ”Det är ju såklart jätte kul och spännande men det är väldigt nervöst också. Det här är ju min högsta nivå. Det här är ju verkligen stort för mig. Jag gör ju inte detta till vardags om man säger så. Men vi ser mycket fram emot Göteborg och jag tror att Torrada kommer trivas nu när det blir mer publik än förra gången. Hon gillar nämligen att synas och visa upp sig.”

Förutom själva tävlandet i sig ser Josefine mycket fram emot bara att vara på plats i Göteborg och möjligheten att se och studera världens bästa ryttare på nära håll. ”Jag ska bara njuta av att vi är på plats och att vi har tagit oss dit” avslutar Josefine.

Vi önskar Josefine, Torrada och hela deras team ett stort lycka till i Scandinavium!

Kortfakta:
Ålder: 32
Josefine meriter: 2:a placering i Breeders Trophy, 4:e placering SWB Trophy i Göteborg, GP Ponnyn (numera sverige ponnyn), två egna uppfödning
Klubb: Hallands Equestrians Ryttarförening
Häst: Torrada
Stamtavla: Fader: Tornesch Moder:Cola Morfar: Corrado I
Ägare: Monica och Ingemar Nilsson
Uppfödare: Monica och Ingemar Nilsson