Elin Sjögren och China con Cannan F är redo för revansch!

China con Kannan F är hopphästen som under 2012 års elitfölauktion ropades hem av landets ledande dressyrstall. För andra året i rad kommer nu powerstoet med det stora scoopet till Gothenburg Horse Show för att visa upp vad hon kan.

Ett hinder föll för China con Kannan F och Skånetjejen Elin Sjögren i 2018 års upplaga av Gothenburg Horse Show och SWB Trophy. Nu hoppas Elin att hon och China, som stoet kallas, ska få möjlighet till revansch när de återigen äntrar  Scandinavium som en av finalisterna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar.

”Vårt mål är absolut att prestera så bra vi kan i finalen. China är en häst med mycket motor och power som älskar stora arenor och gillar när det är lite mer att bita i så tävlingen passar henne perfekt. Senast vi var i Scandinavium tyckte hon att det var väldigt fräckt!” berättar Elin över telefon.

China som kom till Elin för tre år sedan genom ett mångårigt samarbete med Jan Brink och Tullstorp/Hanell Dressage Stable är trots den unga åldern en
rutinerad dam som har gått samtliga stora championat i Sverige med goda resultat. Allt Elin och China gör tillsammans är en del av en noggrann plan för att göra China redo för framtida utmaningar i de stora sammanhangen. Därför är Elin noga med att betona att även om hon är revanschsugen efter fjolårets oturliga nedslag så handlar det med en 7-åring om att skapa rätt förutsättningar för framtiden: ”Tävlandet måste
vara på deras villkor och vara en del av en långsiktig satsning”.

Vidare berättar Elin som ridit finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga
Hästar en gång tidigare, då med hästen Cnut, att hon känner stor tacksamhet till
Lövsta för att ”de valt att stötta den svenska hästen och oss som har unghästar. Det är vi verkligen super glada och tacksamma för.” Hon fortsätter: ”Lövsta Future
Challenge spelar stor roll för oss som utbildar hästar har gjort det möjlighet att tidigt komma in med unghästarna på en stor arena. Sen är det vårt ansvar som ryttare att matcha våra hästar och se till att de är redo för utmaningen”.

Om sitt samarbete med dressyrlegendaren Jan Brink säger Elin ”Vi har under många år lämnat hästar till varandra och jag är väldigt glad över att få ha China i stallet”.
”Jan är en stöttande hästägare som ofta är där på de stora tävlingarna men låter mig hålla i planering och träningen”. På frågan om samarbetet kan komma att ge Elin och China en fördel i finalen svarar hon att ”China är lång ifrån en dressyrhäst med all sin power och energi men dressyrarbetet spelar absolut en viktig roll i förberedelserna inför finalen.”.

Kortfakta:
Namn: Elin Sjögren
Ålder: 34
Elins meriter: SWB Trophy, Lövsta Future Challenge, Falsterbo, Individuellt SM
Guld som junior, 3 lag SM Guld och 2 lag SM Silver, vunnit 150 Grand Prix
Klubb: Skyrup Country Club
Häst: Chin con Kannan F
Stamtavla:  Fader: Kannan Moder: Diamant v/t Dauwhof Morfar: Chin Chin
Ägare: Tullstorp Dressage Stable AB and Hanell Dressage Stable AB
Uppfödare: Eva Gudmundsson

Vi önskar Elin och China stort lycka till och ser fram emot att följa dem i
Scandinavium!

Läs mer om Lövsta Future Challenge här.