Sistaminuten biljett till Gothenburg Horse Show för Annsie och Kärrs Zémire

Efter en sen strykning har Ann-Sofie Oscarsson Hellsing och Kärrs Zémire, 6a i Breeders Trophy 2018, erbjudits en biljett till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar och Gothenburg Horse Show som går av stapeln 3–7 April. Nu förbereder sig ekipaget för resan till Göteborg där målet är tre bra upplevelser som ska förbereda stoet för framtiden.

Som en försenad födelsedagspresent kom samtalet Annsie drömt om men inte vågat hoppas på:

”Sen jag blev 6a på Breeders och visste att jag var första utanför så gjorde jag som en utmaning för mig själv och hästen ett upplägg som att vi skulle rida i Scandinavium. Så utan att förhasta det, så har vi fortsatt att träna och tävla så att vi skulle kunna klara av en sådan tävling. Så när jag fick samtalet blev jag bara så otroligt glad. Mest för att det är ett sånt himla roligt mål med en sån här häst.”

Annsie beskriver sin Zémire som ”en väldigt vacker häst med en extremt rolig personlighet och mycket integritet”. Hon fortsätter: ”Det är många hästar som passerar som är jättebra och jättetrevliga men de har liksom inte så mycket personlighet. Men den här är verkligen speciell. Det tog ganska lång tid innan hon gjorde mig till sin människa, men hon har verkligen gått från att vara en riktig diva som man inte får komma nära till att vara super mysig och gullig”.

Zémire är en storväxt dam och eftersom Annsie velat ge henne tid att växa i sin kropp fick hon stå över de stora årgångsmålen som 3-, 4-, och 5-åring. ”Hon har följt med sin årgång, men gjort det lite långsammare än alla andra. Hon har visat väldigt tidigt att hon är en väldigt bra häst men att det kommer att ta ganska lång tid. ”.

Zémire har funnits i Annsies ägo sedan hon hittade henne i en hage på Öland som föl och även om det är många som ryckt i det lovande stoet har hon valt att behålla henne då hon är nyfiken på exakt hur bra hon kan bli: ”Jag har hela tiden känt att hon ännu inte fått bevisa exakt hur bra hon är och jag kan inte förlika mig med tanken att sälja henne innan jag vet HUR bra hon är.” säger Annsie med ett skratt. 

I Göteborg och finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar har Annsie också sällskap av eleven Josefine Hallengren vilket hon tycker är väldigt roligt: ”Vår klass är ju ganska liten så jag kommer ju inte ha möjlighet att hjälpa henne så mycket på framridningen. Men vi kommer gå banan osv tillsammans.”

Vi önskar Annsie och Zémire stort lycka till i Scandinavium och framtiden!

Kortfakta:
Ålder:
38
Annsies meriter: Placeringar upp till 160 internationellt, tagit upp 15 hästar i svår hoppning, varit i final i junior och YR EM 3 gånger samt silver i lag på YR EM. Vunnit Lag-SM guld 2 gånger samt ett brons och ett Lag-guld i NM som junior. Är A-tränare i hoppning. 
Klubb: Flyinge Hästsportklubb
Häst: Kärrs Zémire
Stamtavla: Fader: Arezzo VDL Moder: Zavanta v/d Renville Hoeve Morfar: Berlin (ex Caspar)
Ägare: Ann-Sofie Oscarsson Hellsing
Uppfödare: Kärrgården