Lördag

Helgens första finaler avgörs

En fartfylld förmiddag och dag där ni får se våra kommande stjärnor, både ryttare och hästar, visa upp sig. De ekipage som rider Krafft Young Rider Cup har kämpat hårt under kvalen för att komma till Scandinavium och satsar allt för att lyckas så bra som möjligt. De unga hästar som är med i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar får testa på att möta internationellt motstånd och här kan ni som publik se hur Sveriges potentiella topphästar ser ut i ung ålder. När det är dags för finalen av Sverigeponnyn fylls läktarna av förväntansfulla supporters och ponnyryttare som med sin energi lyfter läktarna och stöttar de tio taggade finalisterna till max.

Lördag kväll erbjuder något för alla. Den börjar med förstklassig dressyr då vår nästa världsmästare ska koras i FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür. I küren rider ryttarna ett egenkomponerat program till musik och ekipagen får verkligen lov att glänsa och visa upp sina främsta kvalitéer. Ta chansen och se 2019 års världscupsegrare i dressyr rida ärevarv i fantastiska Scandinavium. Efter dressyren är det dags att ladda om för den spännande Gothenburg Trophy. Tävlingen som många av våra största ryttare har vunnit, där stämningen i arenan är fantastisk och publiken får taket att lyfta vid varje felfri runda.

Lördagen syn och teckentolkas via Got Events app från kl. 13.00 och framåt. 

Lördag dagpass från 09.00

09.00 Krafft Young Rider Cup final

Finaldags för tävlingen där Sveriges mest talangfulla ungdomar mellan 16-21 år tävlar mot tio stycken ryttare i samma åldersgrupp från andra nationer. Spännande klass där svenska framtidslöften får chans till att möta internationella konkurrenter.

ca 10:50 Lövsta Future Challenge Jumping unga hästar omgång 2

Tio stycken av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter tio stycken internationella hästar i samma åldersgrupp.  Passa på att få en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten. Omgång två av tre.

ca 12:50 Sverigeponnyn final 

Sveriges mest omtyckta hoppcup för c-ponnyer. Efter att ha kvalat under hösten och våren har nu de tio bästa ekipagen tagit sig hela vägen till final i Scandinaviums fantastiska arena. Räkna med nerver, hejjarop och magisk stämning när nästa vinnare ska koras.

ca 13.35 Show och utdelning av stipendier

Vi bjuds på fartfylld show i form av Mounted Games och agility, men får också se Gothenburg Horse Show's stipendier delas ut till sju elitsatsande ryttare och en förening. Läs mer som våra stipendier här

Lördag kvällspass från 16.00

16.00 FEI World Cup Dressage, Grand Prix Kür

Finaldags och världens bästa dressyrryttare ska koras. I küren rider ryttarna egenkomponerade program till musik och här får ekipagen verkligen visa upp sina kvalitéer. Vem blir 2019 års segrare i FEI World Cup Dressage?

17.30 Show Brett Kidding

Tristan Tuckers alter ego - Brett Kidding - gör en uppvisning under lördagen för att visa både världscupfinalisterna och publiken hur ett riktigt dressyrprogram ska se ut. Tidigare har han uppnått smått fantastiska 99,99% i sin kür, frågan är vad han lyckas med den här gången...

ca 17.50 Fortsättning FEI World Cup Dressage, Grand Prix Kür

ca 21.00 Gothenburg Trophy

Äntligen dags för vår klassiska Gothenburg Trophy! Vänta dig spänning och dramatik till sista ryttaren ridit, för här går verkligen alla för segern. Stämningen i arenan är magisk och läktarna fullständigt lyfter för varje felfri runda. En prestigefylld klass som många av världens bästa ryttare har vunnit genom åren.

KÖP BILJETT

Tillbaka till program