Funktionär

Våra drygt 350 funktionärer gör Gothenburg Horse Show till ett evenemang i världsklass.
Alla arbetar ideellt, det kan bli långa dagar och emellanåt väldigt hårt! Belöningen är trevlig gemenskap och att få uppleva ridsporten och dess stjärnor på nära håll.
Många funktionärer återkommer år efter år och ingår i femton olika grupper med var sitt arbetsområde.
Ibland uppstår det ändå lediga platser och då är det kanske just dig vi letar efter!

Hur väljs funktionärerna ut?
Före tävlingen tillfrågas hur många av funktionärerna från året innan som vill vara med igen.
Om de tackar nej eller ej återkommer innan sista datum och det därmed uppstår vakanser letar gruppledaren i intresselistan efter en ny funktionär med rätt kompetens.
Ibland behövs “stora starka” ibland någon som har körkort eller någon med erfarenhet av något speciellt tävlingsarbete.

Tänk på:
De olika funktionärsgrupperna arbetar olika många dagar, men ingen grupp arbetar färre dagar än tävlingsdagarna.
Blir du antagen måste du vara beredd att arbeta hela den arbetsperiod som gäller för din grupp. Som funktionär får man kläder beroende på arbetsgrupp samt mat de tider man arbetar.
Åldersgränsen är 18 år, i försäljningsgrupperna 16 år.

Ansökan är stängd för Gothenburg Horse Show 2018.

Stallgruppen
Våra fyrfota gäster är nog våra viktigaste!
De måste bo bra för att kunna göra bra resultat på tävlingarna. Det är viktigt att stallarna är ljusa, rena och har bra luft och det skall finnas redskap, hö och spån till alla.
Om du är i denna grupp är du en av dom som kommer finnas på plats redan långt före hästarnas ankomst. Du är även en av dem som är närmast hästarna under tävlingarna och sist kvar när de åkt hem.

Funktionärer i stallet. (Fotograf)

Arenagruppen
Vår största grupp, nästan 100 personer arbetar med att bygga och riva banorna på arenan. Bom-förrådet är stort och det råder noggranna förberedelser inför varje klass för att veta exakt vad som skall in på banan. Andra viktiga hjälpmedel är måttband, krattor och trasor. Snyggt skall det bli när man bygger världscup-banor! Blommorna är pricken över i:et och något av ett signum för Göteborg. Det var Scandinavium-tävlingarna som konsekvent införde större blomsterarrangemang på arenan, något som alla shower idag mer eller mindre tagit efter.

Foto: Jorma Valkonen

Försäljningsgruppen
Försäljningsgruppen är en grupp som håller till i arenan, foajén, inne på Mässan Euro Horse och säljer magasin m.m.

Shuttle Service
Denna grupp funktionärer ansvarar för att ryttarna, deras personal samt övriga gäster transporteras säkert från och till Landvetter flygplats. Självklart åker gästerna i en Volvo!

Foto: Jorma Valkonen

Ackrediteringen
I ackrediteringen får alla gäster, ryttare, hästägare, domare med flera sina passerbadgar. Det sker en kontroll mot ett register så att rätt person får rätt behörighet för tillträde på tävlingens olika områden.

Sekretariat
Funktionärerna i sekretariatet tar emot anmälningar, lottar startordning, håller ordning på hästnummer och mycket, mycket mer.

Foto: Jorma Valkonen

Catering
I catering ser man till att alla våra funktionärer får den mat de behöver för att orka hela dagarna. Cateringgruppen håller även till i Riders Lounge där ryttarna med sina familjer tar en fika mellan varven. Funktionärerna i Legends Bar serverar mellan 600–700 mål lagad mat per dag.

Funktionärsservice
Funtionärsservice börjar några dagar innan alla andra funktionärsgrupper. Det är denna gruppen som hjälper alla funktionärer med information, matkuponger och kläder.

Foto: Jorma Valkonen

Ringmasteri
Denna grupp ansvarar för att alla ekipage kommer in i rätt ordning och i rätt tid. Särskilt viktigt är det naturligtvis när det är TV-sändningar.

Press
Journalisterna måste tas om hand och presskonferenser skall hållas. Funktionärerna i pressgruppen håller koll på allt från pressklipp till uppkopplingar

Foto: Jorma Valkonen

Prisgruppen
När det är dags för prisutdelning gäller det att hålla god ordning. Rätt flagga skall hissas, rätt personer skall finnas med och representera mm. Tävlingsklasser, stipendieutdelningar och andra ceremonier skall flyta lätt och rätt.

VIP
VIP-gruppen tar hand om våra hospitality gäster. Denna grupp bemannar VIP-entrén där biljetter byts till armband. De håller rundvandringar bakom kulisserna samt är värdar/värdinnor i sponsor-loungen och VIP-Village.

Pool
Ibland kan det uppstå tillfälliga arbetsuppgifter, plötsliga bortfall eller att en grupp behöver förstärkning en viss period, då rycker poolgruppen in! Det kan vara allt från att hoppa in i Shuttle till att springa ut på arenan och bygga hinder eller varför inte hjälpa ackrediteringen.

 

Foto: Claes Jakobsson

Webb
Webbgruppen ser till att all information kommer ut på våra sociala medier. Det fotas för Instagram, skrivs reportage för hemsidan och uppdaterar alla våra följare på Facebook med vad som händer på arenan. Här gäller det att vara duktig på att skriva och brinna för sociala medier!

Foto: Claes Jakobsson