Hästföretagarforum

Hästföretagarforum hålls onsdagen den 21 februari på Gothia Towers i samband med Gothenburg Horse Show.
I biljettpriset 1100 kr+moms ingår samtliga seminarier, morgonfralla, lunch, eftermiddagsfika och avslutande mingel med bubbel, samt entré till Gothenburg Horse Show onsdag kväll och entré till EuroHorse en valfri dag.

Boka din plats på hästföretagarforum 

Årets program på Hästföretagarforum

7:00 Möjlighet att se ryttarnas morgonträning

8:00 Kaffe, morgonfralla och mingel

8:30 Seminarieprogrammet startar

8:35 Hästhållning i Sverige, en ny undersökning med fördjupad statistik från Jordbruksverket.

8:50 Hästföretagare – snart vet vi betydligt mer! Äntligen är en av landets mest snabbväxande branscher statistiskt kartlagd.

9:05 Humlamaden var pionjärer när de för drygt 15 årsedan startade hästunderstödd terapi. Idag arbetar de nära med sjukvård och forskning mot bland annat stressrelaterad psykisk ohälsa.

9:45 Bensträckare

10:00 Heta stolen. Hur lyckas man med en insamling? En som vet är Mika Thalén, som för ett år sedan startade Ride against cancer.

10:10 Hur går man till väga för att ta sin idé vidare till produktutveckling, prototyp, finansiering och lansering? Videquus, berättar om den krokiga resan som kulminerar med lansering under forumet.

10:45 I 30 år har Lena och Benny Zeiloth, drivit hingststation och seminverksamhet på Eklunda utanför Örebro. Vi får följa med på en företagarresa präglad av marknads- och lönsamhetstänk.

11:25 Lunch

12:15 Bränder, översvämningar och el-haveri är kostsamma mardrömmar för hästföretagaren. Länsförsäkringar tipsar om hur katastroferna enkelt kan undvikas.

12:35 Carl Hedin är beridaren som hittat ett lönsamt sätt att kombinera hästverksamhet med sociala medier. Vi får veta hur man enkelt kan jobba med sociala medier, men också vad det är värt att ha 100 000 följare på Instagram.

13:15 Hur får man en tiptop anläggning med stallar, kafeteria och ridhus för 35 miljoner med kommunal borgen? Hallsta Ridklubb och Hallstahammars kommun berättar om sina erfarenheter.

13:50 Fika

14:15 Årets Hästföretagare. För första gången delas priset Årets Hästföretagare ut av HNS och LRF Häst. Under seminariet får veta mer om Årets Hästföretagare och hur han eller hon lyckats bygga sin lönsamma verksamhet.

14:55 Valdebatt. Skatteregler, konsumentköplag, hästen i jordbruket, spel på hästar och friskvård är några frågor som riksdagsledamöterna kommer att debattera tillsammans med publiken.

15:50 Tack för i år!
LRF Häst och HNS bjuder på bubbel och mingel.