Hästföretagarforum

Hästföretagarforum hålls i Göteborg i Svenska Mässans konferenscenter ingång via Gothia hotel. Tiderna är preliminära.
Hästföretagarforum är avdragsgilt som fortbildning för dig som driver företag. Priset för hela dagen med samtliga seminarier, morgonfralla, lunch, eftermiddagsfika och mingel och bubbel är 1100 kr+moms. Dessutom har du möjlighet att köpa biljett till Gothenburg Horse Show för endast 50 kr!

Köp biljett till Hästföretagarforum här

Årets program 2017

7:00-8:00 Möjlighet att se ryttarnas fria morgonträning
8:00-8:25 Mingelfralla i foajén
8:30 Seminarierna startar

Morgondagens ridskola
Hur påverkas dagens ridskolor av morgondagens samhällstrender, och hur kan man dra nytta av dem på ett lönsamt sätt? Följ med på en spännande framtidsresa under ledning av Markku Söderberg.

Konsten att uppfylla alla kunders önskningar
Vad är det egentligen kunden köper av dig som uppfödare, tränare, ridskola, veterinärklinik eller inackorderingsstall? För det är förmodligen inte bara en lektion, stallplats eller en behandling.
Med mycket humor, värme och intressanta övningar, tar Karin Öljemark oss med på en spännande resa in i kundens medvetande.

Heta stolen – Förra årets innovationstalangpristagare.
Under Hästföretagarforum 2016 utsågs för första gången Årets Innovationstalang inom hästnäringen av Vinnova. Hur har det gått?

10:30 Bensträckare

Störst i Sverige och många ben att stå på – Hur gick det till?
Följ med familjen Torstenson på en företagarresa via uppfödningar, hästtransporter, hästrehab och mycket annat som har format ett lönsamt hästföretag med tydliga strategier.

Diskussion – Vilka trender kommer att påverka hästföretagandet?
Samhället förändras, konjunkturen ändras och värderingar omprioriteras. Hur påverkar det hästföretagarna? Hästföretagarforums samarbetspartners diskuterar trender med publiken.

Ca 12:00 Lunch

Multientreprenören som gärna omprövar – möt Pether Markne
Han reser världen över som tränare, är en mästare på att bygga upp nya verksamheter, men också att revidera, ompröva och lämna det som inte fungerar. För det gäller att både ha mat på bordet och en långsiktig plan. Vi får höra Pethers historia, hur han tänker i sitt företagande, men också vad det är som gör att han lyckas med sina vilda, ofta helt oprövade idéer.

Familjejuridik – skilsmässa, dödsfall och vårdnadsprocesser
Vad gäller, och vad kan jag göra för att dämpa en eventuell smäll? Familjejuristen ger konkreta svar och tips på hur man som hästföretagare bör förbereda sig för att gå så helskinnad som möjligt ur en kris.

Heta stolen - Vad gör egentligen LRF Häst för hästföretagarna?
Vi får en statusuppdatering i aktuella frågor som skatter, konsumentköplagen och hästföretagens jämställande med jordbruk. Bland annat.

14:25 Fika

Den billigaste skadan är den som aldrig händer – men hur lyckas jag med det?
Statistik och konkreta tips varvas på ett intressant sätt när Länsförsäkringar gör en djupdykning i statistiken. Ofta är det de små åtgärderna som gör de stora skillnaderna.

Årets förhandlare delar med sig av sina bästa tips
Christel Prinsén är inköpare på SKF och utsågs 2014 till Årets förhandlare i Sverige. Med sylvass tunga och glimten i ögat lämnar Christel ingen oberörd när hon delar med sig av sina bästa tips till både säljare och köpare.

Diskussion om skenande försäkringspremier och avancerad hästsjukvård
Är det riskkapitalbolagen, hästägarna eller försäkringsbolagen som driver upp kostnaderna för hästsjukvård? Och – framför allt – hur kan vi gemensamt arbeta för en sundare framtid?

16:30 Hästföretagarforum 2017 avslutas