Nyheter

Besök vårt nyhetsrum på Mynewsdesk

Hööks ny huvudpartner till Gothenburg Horse Show

Aug 26, 2016 14:08 CEST

Nu är det klart att Hööks kliver in som huvudpartner till en av världens mest förnämsta ridtävlingar inomhus, Gothenburg Horse Show i Göteborg. Samarbetsavtalet sträcker sig över tre år till och med 2019 års tävlingar.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Skandinaviens ledande företag inom hästsportsbranschen valt att samarbeta med oss. Hööks är ett otroligt starkt varumärke inom ridsporten. Dessutom vill vi gärna ha aktiva sponsorer som utnyttjar sitt sponsorskap på ett kreativt och spännande sätt och det är vi övertygande om att Hööks kommer att göra. Vi ser verkligen fram emot ett spännande och utvecklande samarbete, säger Patrik Fredriksson, sälj- och sponsorchef på Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show.

Förutom att leverera profilkläder till evenemangets drygt 300 volontärer är ambitionen att ta fram speciella produkter inför Gothenburg Horse Show.

Varför engagerar ni er i Gothenburg Horse Show?

– Vi tycker det är viktigt att synas där våra kunder befinner sig, både på läktaren och på tävlingsbanan. Genom vårt deltagande så får vi även möjligheten att träffa många av våra kunder på plats i en inspirerande miljö. Att dessutom Göteborg Horse Show har utvecklats till en viktig tävling, inte bara för elitryttarna, utan även som språngbräda för unga lovande ryttare tycker vi är fantastiskt. Och utvecklingen av sporten är något som vi verkligen brinner för och vill hjälpa till med, säger Joachim Höök.

Sedan tidigare är City Gross, Volvo och Agria klara som huvudsponsorer.

FAKTA GOTHENBURG HORSE SHOW
Gothenburg Horse Show är ett årligen återkommande evenemang i Göteborg och en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport. Sedan starten våren 1977 har över 2,5 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna är ett samarrangemang mellan Got Event och Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Internationella Ridsportförbundet, FEI. 2017 års tävlingar genomförs mellan den 21 - 26 februari.

Vill du veta mer vänligen kontakta:

Patrik Fredriksson, Sälj- och sponsorchef, Got Event, patrik.fredriksson@gotevent.se
031 - 368 44 88

Joachim Höök, VD, Hööks Hästsport AB, joachim.hook@hooks.se
033-20 51 03

 


 

Sverigeponnyn – landets nya ponnycup!

Aug 26, 2016 16:17 CEST

Som alltid leder Gothenburg Horse Show utvecklingen av ridsporten genom nya, kraftfulla initiativ. Nu utökar Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet sin satsning på ponnyhoppningen genom ett helt nytt koncept- Sverige-ponnyn.

I vinter lanseras Sverigeponnyn (en utveckling av den tidigare ”GP-Ponnyn”). Tävlingen kommer att vara en rikstäckande serie i ponnyhoppning med final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 21–26 februari.


– Vi ser fram emot att ge de största framtidshoppen i landet en möjlighet att tävla i den underbara atmosfären som bara Scandinavium kan erbjuda, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Tävlingen genomförs med sex kval i de ridsportregioner som finns i landet – Umeå, Sundsvall, Södertälje, Kalmar, Borås och Helsingborg. Kvalen rids med så kallad inverkansbedömning, där ryttarens och ponnyns samspel bedöms av en internationellt rutinerad domarkår. Tävlingen är öppen för kategori C-ponnyer och rids i svårighetsgraden Lätt B.

– För svensk ponnysport är den nya serien ett stort steg framåt, både när det gäller att ge ryttarna en underbar upplevelse och när det gäller att höja kvaliteten på ridningen hos våra stora framtidshopp, säger Robert Solin, nationell samordnare för ponnysporten hos Svenska Ridsportförbundet.

Fem ekipage från varje kvalplats går vidare till Scandinavium. Där rids först en semifinal onsdag 23 februari, totalt 30 ekipage. Av dessa går de tio bästa vidare till den stora finalen på bästa publiktid lördag 25 februari.
– En sak vet vi säkert: de som får rida Sverigeponnyn i Scandinavium får med sig ett minne för livet, säger Tomas Torgersen.

Sverigeponnyn 2017, kvalplatser:


Vecka 1: Helsingborgs FK
Vecka 4: Umeå RF, Södertälje RK
Vecka 5: Borås FK
Vecka 6: Sundsvalls RK, Kalmar HK

Vill du veta mer:

Kontaktperson Gothenburg Horse Show:

Tomas Torgersen, tävlingsledare, 076-196 83 23

Kontaktperson Svenska Ridsportförbundet: 

Robert Solin, 0220-456 14, robert.solin@ridsport.se