Om Göteborg

Välkommen att upptäcka Göteborg i april!

Som i andra delar av landet är det som om att göteborgarna ler lite extra när solen visar sig och värmen återvänder. Uteserveringarna öppnar officiellt den 1 april och då spelar det ju ingen roll om det är kallt eller varmt, det är helt enkelt utefika som gäller. Göteborg har gott om kaféer av alla slag, från italienska kaffebarer till klassiska konditorier, så du har chans att hitta din helt egna favorit.

Hotell
Göteborg erbjuder 8000 hotellrum inom 15 minuters promenadavstånd från arenan Scandinavium.
Utbudet består av allt ifrån pampiga och lyxiga hotell till små boutique- och designhotell och prisvärda vandrarhem. Vi hoppas att du kommer hitta ett boende som passar just dig under ditt besök. Se ett stort utbud av Göteborgs hotell här.

Ta dig runt
Spårvagnar, färjor och hyra cykel. I Göteborg är det lätt att ta sig runt och avstånden är sällan långa. Gothenburg Horse Show håller till mitt i stadskärnan och att ta sig fram till fots är inga problem.
Köp Göteborg City Card på turistbyrån för att maximera din vistelse. Med kortet får du fri entré till många av Göteborgs främsta attraktioner, fri kollektivtrafik och smidig bilparkering. Läs mer här.

Sevärdheter

Vandra i mysiga Haga, promenera längs med älven, eller upptäcka skärgården. 
Läs mer här.

Besök Göteborgs Officiella besöksguide för ännu mer inspiration inför din vistelse: goteborg.com