Tio finalister klara för final i Sverigeponnyn på lördag

Nerver låg i luften när det var dags för semifinal av Sverigeponnyn. Klassen bjöd på många fina ritter, men det blev också några små missar. Segrade gjorde hemmahoppet Bianca Maggi som tävlar för Fjärås Hoppryttare, med NorthCandra Aramis.
– Det kändes bra, han var lugn, det är jag nöjd med, säger Bianca Maggi glatt efter sin segerritt.

Det har varit ett stort intresse för inverkanscupen Sverigeponnyn under året. Totalt har det funnits tolv kvaltillfällen utspridda över landet. I Scandinavium startade 27 C-ponnyekipage, varav tio nu har gått till final. Semifinalen gick med inverkansbedömning precis som i kvalen och domare var Helena Feuk och Karin Martinsen. De berömde många av ryttarna för deras fina sitsar och mjuka inverkan på sina ponnyer. Allra bäst gick det för Bianca Maggi.

– Bianca har en fantastisk hinderkänsla och en bra grundposition, löd en del av omdömet efter hennes ritt.

En annan ryttare det gick bra för var Hampus Wängvik från Tosseryds Ryttarförening. Tillsammans med sin 21-åriga valack Napoleon P tog han hem fjärdeplatsen. En runda som enligt domarna var jämn, rytmisk och med en bra inverkan.

– Det var riktigt, riktigt kul att rida på arenan. Det var stort! Jag ser fram emot finalen, men det finns alltid lite detaljer att finslipa på, säger Hampus Wängvik.

Följande ekipage är klara för lördagens final:

Bianca Maggi – NorthCandra Aramis
Philippa Landberg – Paris blueboy
Saga Kwarnmark – Prins Tord RP 183
Hampus Wängvik – Napoleon P
Eric Larsson – Bjärbys Benjamin
Julia Cissig – MG’s Call Me Jay
Alice Rosenqvist – Ballinvella Polly
Tindra Rånge – Chaple Lane Bo Sun
Ellen Selin – Sparkling va va Boom
Emilia Liljegren – Max

Bianca Maggi med sin valack NorthCandra Aramis. Fotograf: Roland Thunholm