Svenskar i topp i finalen i Lövsta Future Challenge

Matilda Pettersson på Ca Coze segrade och Robin Ingvarsson på Cohinoor de Vil kom tvåa i söndagens final för sjuåriga unga hästar.

I söndagens 1,45-metershoppning var det fokus på unga hästar. I Lövsta Future Challenge får svenska sjuåringar mäta sina krafter mot internationella jämnåriga hästar. 

Under hösten har de svenska hästarna kvalat som sexåringar för att få möjlighet att visa upp sig och tävla på fina banor och i den speciella miljö som Gothenburg Horse Show erbjuder. Lövsta Future Challenge har pågått både fredag och lördag och avslutas med finalen på söndag eftermiddag. Ett bra sätt för unga hästar att få erfarenhet och pröva miljön på en internationell tävlingsbana.

Peter Lundström och Maria Alfredsson hade byggt en lagom svår bana där nio ekipage klarade grundomgången felfritt och tog sig till omhoppningen. Fyra svenskar var med och krigade om tätplaceringarna i andra omgången. Bäst av alla lyckades Matilda Pettersson som med sitt nätta och otroligt snabba sto Ca Coze tog sig runt felfritt och snabbast. Tätt följd av Robin Ingvarsson på Cohinoor de Vil som också han var felfri och endast en sekund långsammare. De andra svenska ekipagen som tog sig till omhoppningen var Henrik Tapper på Ariso och Jörgen Larsson på Conrad som slutade sjua och nia.

Efter fanfar och svenska nationalsången, då hela publiken sjöng med, kunde Matilda konstatera att hon tyckte det kändes väldigt bra att avsluta helgens tävlingar på detta sätt. Hennes taktik var att rida snabbare än de andra och det lyckades ju. Den alltid lika taggade Ca Coze får nu vila och sedan ska de ladda för Falsterbo.

Fotograf: Natalie Greppi