Lövsta Future Challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING 

Lövsta Future Challenge har som vision att främja utvecklingen av svensk ridsport och att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage i hoppning och dressyr. Under Gothenburg Horse Show finns hoppningen representerad i och med LFC Jumping. 

LFC Jumping klasserna är uppdelade i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

De svenska sexåringarna kvalar till finalen vid två tillfällen under hösten; Champion of the Youngsters på Grevagården i Skövde den 22-26 augusti och under Breeders Trophy i Flyinge 1-7 oktober.  Tio svenska nyblivna sjuåringar får därefter i finalen i Scandinavium möta tio inbjudna internationella sjuåringar. Upplägget är ett sätt att låta de unga hästarna få rutin på en internationell arena samt att matcha våra svenska hästar mot utländska hästar av samma årgång. 

Möt de 11 ekipagen som tävlade i LFC Jumping Unga hästar 2018 här nedan.

Via Norrköping Horse Show Autumn:

Jörgen Larsson/Conrad

Ina Knutsson/Turina

Fredrik Spetz/ Great Keeney

Carl Walter Fox/Diero Lux N

Niklas Arvidsson/Confidence CC

Via Breeders:

SATU LIUKKONEN/EL QLASSICO TT

Robin Ingvarsson/Cohinoor de Vil

Henrik Tapper / Ariso

Matilda Pettersson/ Ca Cozè

Katrin Norling/Wincent af Tollstad

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2018/2019 är det dags för den femte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25. Flera av de tidigare LFC U25-ryttarna så som Erica Swartz, Jonna Ekberg och Evelina Tovek haft flera internationella framgångar vilket visar på vilket framgångskoncept LFC U25 är. Det är också ett av målen för Lövsta Future Challenge, att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. 

De fem U25-ryttare som blir inbjudna till Gothenburg Horse Show är födda mellan 2003 och 1994. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium får de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, förutom världscupen och specialklasserna. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. Man känner lätt igen ryttarna då de alla bär en grön armbindel