Lövsta future challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING

Visionen för Lövsta Future Challenge – som inrymmer både hoppning och dressyr(endast hoppning under Gothenburg Horse Show) – är att främja utvecklingen av svensk ridsport och att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage. LFC Jumping är uppdelad i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show. De svenska sexåringarna kvalar till finalen vid två tillfällen under hösten; Champion of the Youngsters och Breeders Trophy på Flyinge och tio svenska nyblivna sjuåringar får i finalen möta tio inbjudna internationella sjuåringar. Det är ett sätt att låta de unga hästarna få smaka på atmosfären i en internationell arena och att matcha våra svenska hästar mot utländska av samma årgång.

Kvalade ekipage till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2016/2017 är den tredje säsongen för Lövsta Future Challenge Jumping U25 och vi kan se hur tidigare ryttare som Erica Swartz och Jonna Ekberg har fina internationella framgångar. Det är ett av målen för Lövsta Future Challenge – att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. De fem U25-ryttarna som blir inbjudna till Gothenburg Horse Show är födda mellan 1991 och 1994. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium får de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, utom världscupen och specialklasser. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. 

Vinnare i Lövsta Future Challenge tävling ang miljösmart hinder

Ett återvinningsbart hinder av tidningspapper, färgat med musselskal, utsågs till det vinnande bidraget i tävlingen Miljösmart hinder. Bakom förslaget Ecoestrian står en grupp hästintresserade forskare från så olika fält som polarforskning och astrofysik. Hindret kommer att användas inne på arenan under Gothenburg Horse Show.

– En positiv effekt av hindret är att det inte är en slutprodukt utan kan ses en startpunkt. Fler aktörer kommer bjudas in för utveckling av miljömässigt hållbara metoder att göra bommar baserade på pappersmassa. Om nya miljövänliga material utvecklas inom hästsporten kan de förhoppningsvis sedan användas till andra produkter i samhället, säger Maria Sundin, astrofysiker och en av upphovsmakarna bakom tävlingsförslaget.

Läs mer

Ecoestrian