Lövsta Future Challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING 

Lövsta Future Challenge har som vision att främja utvecklingen av svensk ridsport och att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage i hoppning och dressyr. Under Gothenburg Horse Show finns hoppningen representerad i och med LFC Jumping. 

LFC Jumping klasserna är uppdelade i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

De svenska sexåringarna kvalar till finalen vid två tillfällen under hösten; Champion of the Youngsters på Grevagården i Skövde den 22-26 augusti och under Breeders Trophy i Flyinge 1-7 oktober.  Tio svenska nyblivna sjuåringar får därefter i finalen i Scandinavium möta tio inbjudna internationella sjuåringar. Upplägget är ett sätt att låta de unga hästarna få rutin på en internationell arena samt att matcha våra svenska hästar mot utländska hästar av samma årgång. 

 

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2018/2019 är det dags för den femte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25. Flera av de tidigare LFC U25-ryttarna så som Erica Swartz, Jonna Ekberg och Evelina Tovek haft flera internationella framgångar vilket visar på vilket framgångskoncept LFC U25 är. Det är också ett av målen för Lövsta Future Challenge, att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. 

De fem U25-ryttare som blir inbjudna till Gothenburg Horse Show är födda mellan 2003 och 1994. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium får de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, förutom världscupen och specialklasserna. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. Man känner lätt igen ryttarna då de alla bär en grön armbindel.

Kvalplatser under säsongen 2018/2019 är 
v. 44 - Flyinge Indoor
v. 10 - Kungsbacka RK
v. 12 - Borås Grand FRK

Pressmeddelande U25 

Finalisterna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar 2019 är 

Via Champion of the Youngsters

Stephanie Holmén/Cash du Talus
Antonia Pettersson Häggström/Viva
Amanda Ericsson/ECS Chacco Blue Jr (SWB)
Elin Sjögren/China con Kannan F (SWB)
Amanda Oscarsson/Favorable

Pressmeddelande kval 1, Champion of the Youngsters

Via Breeders Trophy

Magnus Jacobson/Heartcore L
Josefine Hallengren/Torrada
Sofia Björserud/Cardigan
Olof Smith/Tiamanthara
Linn Hörnvall/Thelma Hästak

Via SWB Stallion Trophy:

Jens Fredricson/Cayenne de Clarence 1352

Pressmeddelande kval 2, Breeders Trophy

Finalisterna från Breeders Trophy.