Lövsta Future Challenge

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING 

Visionen för Lövsta Future Challenge – som inrymmer både hoppning och dressyr(endast hoppning under Gothenburg Horse Show) – är att främja utvecklingen av svensk ridsport och att skapa en bredare bas av Grand Prix-ekipage. LFC Jumping är uppdelad i Unga hästar och U25 och finalerna avgörs under Gothenburg Horse Show.

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

De svenska sexåringarna kvalar till finalen vid två tillfällen under hösten; Norrköping Horse Show Autumn och Breeders Trophy på Flyinge. Tio svenska nyblivna sjuåringar får i finalen möta tio inbjudna internationella sjuåringar. Det är ett sätt att låta de unga hästarna få rutin på en internationell arena och att matcha våra svenska hästar mot utländska av samma årgång. Nytt för i år är att det finns en elfte biljett för de unga hästarna till Gothenburg Horse Show som går till den hingst som vinner SWB Stallion Trophy.

KVALADE EKIPAGE TILL FINALEN I LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING UNGA HÄSTAR

Möt de 11 ekipagen som skall tävla i LFC Jumping Unga hästar här nedan. Vi presenterar ett ekipage varje vecka fram till Gothenburg Horse Show.

Via Norrköping Horse Show Autumn:

Jörgen Larsson/Conrad

Ina Knutsson/Turina

Fredrik Spetz/ Great Keeney

Carl Walter Fox/Diero Lux N

Niklas Arvidsson/Confidence CC

Via Breeders:

Robin Ingvarsson/Cohinoor de Vil

Henrik Tapper / Ariso

LÖVSTA FUTURE CHALLENGE JUMPING U25

2017/2018 är den fjärde säsongen för Lövsta Future Challenge Jumping U25 och vi kan se hur tidigare ryttare som Erica Swartz, Jonna Ekberg och Evelina Tovek har fina internationella framgångar. Det är ett av målen för Lövsta Future Challenge – att sporra och utveckla unga talanger till en internationell karriär. De fem U25-ryttarna som blir inbjudna till Gothenburg Horse Show är födda mellan 2002 och 1993. De har samlat rankingpoäng under tre kvaltillfällen under hösten och vintern och i Scandinavium får de rida mot internationella toppryttare i alla klasser, utom världscupen och specialklasser. Den ryttare som blir meetingbäst under Gothenburg Horse Show vinner LFC Jumping U25. Du känner igen ryttarna genom att de bär en grön armbindel.