Henrik von Eckermann's Road to Paris

Prispallen i sikte för Eckermann

Han kom, han red och han segrade i Göteborg. Nu satsar han för fullt på världscupfinalen i Paris. Henrik von Eckermann med team lämnar ingenting åt slumpen.

Hur såg strategin ut när siktet väl var satt på Paris?

– Min strategi för Paris var att jag ville kvala så fort som möjligt, eftersom jag planerade att åka till UAE (Förenade Arabemiraten, reds anm.) efter nyår och då skulle jag inte ha så många fler världscupkval att hoppa. Dessutom ville jag gärna att Mary Lou skulle få ta det lite lugnare i slutet att året för att vara i bästa möjliga form inför finalen.

Använder du dig av mental träning?

– Jag arbetar inte så mycket med mitt mentala fokus, utan istället försöker jag verkligen att vara 100 procent organiserad. Känner jag att jag är organiserad och gjort min hemläxa så att säga, så är jag också mentalt stark.

Hur kändes det att vinna världscupkvalet i Göteborg för andra året i rad?

– Självklart kändes det fantastiskt. Nästan ännu mer detta året då jag hade haft en dålig vecka resultatmässigt sett, men jag kunde ändå komma tillbaka och ta den sista chansen att vinna. Det var en otrolig känsla. GHS är jätteviktig för svensk ridsport. Min dröm började i Göteborg och det tror jag att den gör för många andra också.

Du har gått från klarhet till klarhet sedan du blev egen, vad beror det på?

– Jag tror det har gått så bra för att jag helt och hållet kan planera allt utifrån vad jag tror är bäst för mig och mina hästar. Jag kan helt gå efter min egna känsla. Dessutom har jag ett väldigt bra team runt omkring mig, där alla tror på mig och det ger mig en bra arbetsro vilket är viktigt.

Nämn någon du inspireras av?

– Jag inspireras av alla som jag ser har lyckats. Personer som började med ingenting och tagit sig hela vägen till toppen. Det inspirerar mig, inte bara sportmässigt utan även affärsmässigt.

 

SAMMANFATTNING AV HENRIKS VÄG TILL VÄRLDSCUPFINALEN I PARIS

Henrik von Eckermann började sin väg till Paris med att rida det andra världscupkvalet i Helsingfors, Finland, där han tog en andra placering med sin häst Mary Lou 194. Han har sedan fortsatt att plocka poäng från följande kvaltillfällen:

- Lyon, Frankrike
- Stuttgart, Tyskland
- Madrid, Spanien 
- Mechelen, Belgien
- Zürich, Österrike

Slutligen vart det en vinst på hemmaplan under Gothenburg Horse Show - för andra året i rad! Världscupkvalet i Scandinavium var det sista kvaltillfället att samla poäng på för den västeuropeiska ligan och Henrik stod där med som segrare för hela ligan. Nu väntar finalen i Paris för Henrik och hans team!