FEI WORLD CUP™ Driving final

Världens främsta fyrspannskuskar kommer till Gothenburg Horse Show.  Regerande mästare är Ijsbrand Chardon från Nederländerna. Han vann fjolårets final i Bordeaux, Frankrike.

 

Ijsbrand Chardons värsta konkurrent är utan tvekan Boyd Exell, Australien, som dominerat körsporten under många år. Självklart finns han på plats i Göteborg och kommer att göra allt för att köra hem totalsegern.

Exell vann bland annat kvaltävlingarna under Sweden International Horse Show, i Geneve och så sista kvalet i Bordeaux.
- Mina hästar är rätt heta. I Stockholm tände de till rejält. Det var inte meningen att köra riktigt så fort som jag gjorde, förklarade Exell efter segern där.
Att det blir åka av i Scandinavium är det ingen tvekan om.
Frågan är hur fort det kommer att gå?

Den svenske fyrspannskusken Fredrik Persson har ett wild card till världscupfinalen under Gothenburg Horse Show. Det blir hans sjätte final. Han har dessutom chansen att köra hem titeln trots att han inte kört mer än kvaltävlingen under Sweden International Horse Show.
Det är också ett stort steg mot hemma-EM i Göteborg 21-27 augusti, vilket är Perssons stora mål den här säsongen.
- Det ska bli väldigt roligt att få köra en final igen, säger Fredrik som förbereder sig med träning för tyske tidigare toppkusken Michael Freund.

Deltagarlista FEI World Cup Driving Final (pdf)

Claes Jakobsson

Gothenburg Horse Show 2017 har ära att arrangerar världscupfinal i körning!
I finalen kör fyrspannsekipagen två omgångar. Första omgången för ekipagen körs på lördagen den 25 februari, för att sedan på söndagen, 26 februari, mötas igen för att avgöra vem som tar hem världscupsegern. 
Dessa fartfyllda och prestigefyllda klasserna kommer helt klart vara några av veckans höjdpunkter! 

Under världscupsäsongen 2016/2017 har körekipagen möjlighet att samla poäng inför världscupfinalen på Gothenburg Horse Show. 

Här är alla kvalplatser:
Stuttgart
Stockholm
Budapest
Geneva
London Olympia
Mechelen
Leipzig
Bordeaux
Göteborg